Πως συνδέεται η ακτινοβολία από τις αξονικές με τον καρκίνο

Ιούλιος 06, 2015
jumbo-banner

Το αν και κατά πόσο η ακτινοβολία που απορροφά το σώμα μας από εξετάσεις που την περιλαμβάνουν, όπως οι ακτινογραφίες ή οι αξονικές, είναι επιβλαβής για την υγεία μας είναι κάτι που πάντα απασχολεί τον επιστημονικό κύκλο.

Ο ογκολόγος Δρ Τζέιμς Γουελς από το Πανεπιστήμιο Λογιόλα των ΗΠΑ τοποθετείται υπεύθυνα, καταθέτοντας τη δική του άποψη για τη σχέση ακτινοβολίας και καρκίνου στην επιθεώρηση Technology in Cancer Research & Treatment.

Ο Δρ Γουελς λοιπόν επισημαίνει ότι αν και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ακτινοβολία σε μεγάλες δόσεις είναι επιβλαβής, υπάρχουν σημαντικά κενά στις επικρατούσες θεωρίες και ότι αρκετές μελέτες που έχουν διεξαχθεί στο παρελθόν στηρίχθηκαν σε αβάσιμα στατιστικά μοντέλα.

Ο Δρ Γουελς και ο συνάδελφός του Δρ Τζέφρι Σίγκελ δηλώνουν: "Αν και η ακτινοβολία έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην εκδήλωση του καρκίνου σε μεγάλες δόσεις, δεν υπάρχουν αδιαμφισβήτητα τεκμήρια που να έχουν δείξει ποτέ ότι ο καρκίνος εμφανίζεται μετά την έκθεση σε μικρές δόσεις ακτινοβολίας".

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι άμυνες του ανθρώπινου οργανισμού είναι ικανές να εξουδετερώσουν την επίδραση της ακτινοβολίας –σε μικρές πάντα δόσεις– και να αποκαταστήσουν πιθανές βλάβες που μπορεί να έχει προκαλέσει.

parapolitika.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot