Πως προειδοποιεί ο διαβήτης; Όλα τα σημάδια SOS

Ιανουάριος 14, 2015
jumbo-banner
Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 μπορεί να επηρεάσει όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την ηλικία. Υπολογίζεται ότι ένας στους τρεις ανθρώπους που πάσχει από διαβήτη δεν το γνωρίζει. Τα προειδοποιητικά συμπτώματα της νόσου πολλές φορές αγνοούνται και έτσι καθυστερεί η διάγνωση.
 
Γράφει η Χριστίνα Ι. Μπουντούρη
Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός
 
Ο σακχαρώδης διαβήτης επηρεάζει την ικανότητα του σώματος να μεταβολίζει τους υδατάνθρακες για ενέργεια, οδηγώντας έτσι σε υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου αυξάνουν τον κίνδυνο για διαταραχές του νευρικού συστήματος, απώλεια όρασης, καρδιαγγειακά νοσήματα και πλήθος άλλων προβλημάτων που επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα της ζωής και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία.
 
Έτσι όλοι πρέπει να γνωρίζουν τα προειδοποιητικά συμπτώματα της νόσου και να αναζητούν ιατρική βοήθεια σε περίπτωση που εμφανίσουν ορισμένα από αυτά. Στα προειδοποιητικά συμπτώματα περιλαμβάνονται:
 
Δίψα
 
Αν και τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 μπορεί να μην έχουν συγκεκριμένα συμπτώματα, το αυξημένο αίσθημα της δίψας είναι χαρακτηριστικό. Η αυξημένη δίψα μπορεί να συνοδεύει και με άλλα συμπτώματα, όπως συχνουρία και ξηροστομία.  
 
Πονοκέφαλοι
 
Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα συνδέονται με πονοκεφάλους, θολή όραση και αυξημένο αίσθημα κόπωσης.
 
Λοιμώξεις
 
Οι ευπάθεια σε ορισμένες λοιμώξεις και οι πληγές που αργούν να επουλωθούν είναι προειδοποιητικά σημάδια του διαβήτη. Οι μυκητιασικές λοιμώξεις, οι συχνές ουρολοιμώξεις και η φαγούρα στο δέρμα πρέπει πάντοτε να διερευνώνται.
 
Σεξουαλικά προβλήματα
 
Η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι επίσης ένα σημάδι του σακχαρώδη διαβήτη. Επειδή ο διαβήτης καταστρέφει τα αιμοφόρα αγγεία και προκαλεί βλάβες στα νεύρα συχνά συνοδεύεται από στυτική δυσλειτουργία στους άντρες και κολπική ξηρότητα στις γυναίκες.
iatropedia.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot