Ποιο είναι το καλύτερο αντισυλληπτικό για τις έφηβες;

Οκτώβριος 30, 2014
jumbo-banner
Αμερικανοί παιδίατροι προτείνουν την εμφύτευση του κολπικού διαφράγματος σε έφηβες, άνω των 15 ετών, αντί το προφυλακτικό ή το αντισυλληπτικό χάπι.

Συγκεκριμένα η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής (American Academy of Pediatrics) στις τελευταίες της επίσημες προτάσεις κατατάσσει το ενδομήτριο διάφραγμα στην πρώτη επιλογή αντισύλληψης για τις έφηβες άνω των 15 ετών.

Ο Δρ. Mary Ott, συνεπικεφαλής της έρευνας και παιδίατρος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ινδιανάπολις, στις Η.Π.Α, δηλώνει ότι οι έρευνά τους βασίζεται στην αποτελεσματικότητα των διάφορων τρόπων αντισύλληψης, έπειτα από έρευνα ενός έτους, προκειμένου να αποφευχθεί μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Και πράγματι, το ποσοστό εγκυμοσύνης μέσα σε ένα χρόνο από 0,2% έφτασε το 0,8%. Ενώ το ίδιο διάστημα το 9% των γυναικών που παίρνουν το χάπι και το 18% που χρησιμοποιεί προφυλακτικό αντιμετωπίζουν μια εγκυμοσύνη.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα τους είναι ο χρόνος διάρκειάς τους: 3 χρόνια για τα εμφυτεύματα και 5-10 χρόνια για την ενδομήτρια συσκευή, με την δυνατότητα αφαίρεσης τους οποιαδήποτε στιγμή χωρίς να υπάρξει κάποια συνέπεια στην γονιμότητα.

healthpro.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot