Ξέρετε ποιο φρούτο μπορεί να καταπολεμήσει το…hangover;

Αύγουστος 05, 2015
jumbo-banner
Το καλοκαίρι είναι μια από τις περιόδους του χρόνου που οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν ένα…ποτηράκι –ή κοκτέιλ- παραπάνω για να «γιορτάσουν» την άδεια και τις διακοπές τους. Το επόμενο πρωί, όμως, «καραδοκεί» το hangover, με τους πονοκεφάλους και τις ενοχλήσεις στο στομάχι. 

Ξέρετε, όμως, ποιο φρούτο μπορεί να καταπολεμήσει τις αρνητικές επιδράσεις του αλκοόλ; «Το αχλάδι» ή τουλάχιστον η ασιατική ποικιλία του φρούτου απαντούν ερευνητές από την Αυστραλία, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για λογαριασμό της κυβέρνησης.



Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι εθελοντές που κατανάλωναν ένα αχλάδι ή έπιναν το χυμό του πριν από την έξοδό τους αισθάνονταν την επόμενη ημέρα έως και 21% καλύτερα από τους υπόλοιπους. 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο χυμός του αχλαδιού φαίνεται ότι αυξάνει τα επίπεδα συγκέντρωσης ενώ καταπολεμά το αλκοόλ που κυκλοφορεί στο αίμα. Την ίδια ώρα, οι ειδικοί σημειώνουν ότι η κατανάλωση ενός αχλαδιού μειώνει την ευαισθησία των ανθρώπων στο φως και τους ήχους. 

Τώρα οι ερευνητές σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν νέα έρευνα για να διαπιστώσουν αν εκτός από το ασιατικό αχλάδι, έχουν αντίστοιχες δράσεις και οι άλλες ποικιλίες του φρούτου. 
e-typos.com

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot