Νόσος Αλτσχάιμερ: Αποκαλύπτεται και από εξέταση αίματος

Ιούνιος 18, 2015
jumbo-banner

Μια ουσία του αίματος που μπορεί να αποτελεί ένδειξη της εκφύλισης του εγκεφάλου πριν καν την εμφάνιση συμπτωμάτων, ενδεχομένως να αποτελέσει μελλοντικά τη βάση για την πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Translational Psychiatry.

Επιστημονική ομάδα του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου, με επικεφαλής τον Δρ Στίβεν Κιντλ, μελέτησαν δείγματα αίματος άνω των 200 διδύμων, αναλύοντας 1.129 πρωτεΐνες. Στη συνέχεια, σύγκριναν αυτά τα στοιχεία με τα αποτελέσματα νοητικών τεστ που έγιναν μετά από δέκα χρόνια στα ίδια άτομα.

Όπως διαπιστώθηκε, το επίπεδο της πρωτεϊνης ΜΑΡΚΑΡΚ5 έτεινε να είναι χαμηλότερο σε εκείνους τους ανθρώπους που ο εγκέφαλός τους είχε αρχίσει να εκφυλίζεται, εμφανίζοντας ήπια γνωστική διαταραχή, μία κατάσταση που θεωρείται πρόδρομος άνοιας.

Τα ευρήματα πρέπει να επιβεβαιωθούν από επόμενες μελέτες, ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη ενός αξιόπιστου διαγνωστικού τεστ.

e-typos.com

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot