Νικήστε τον πονοκέφαλο χωρίς φάρμακα!

Απρίλιος 09, 2015
jumbo-banner

Ο πονοκέφαλος μπορεί να σας ταλαιπωρεί αρκετά συχνά και να καταφεύγετε σε διάφορα παυσίπονα για να σας περάσει. Αλλά πριν από αυτό δοκιμάστε κάποιες άλλες φυσικές θεραπείες για να τον νικήσετε. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πως θα νικήσετε τον πονοκέφαλο χωρίς φάρμακα

Προτού καταφύγετε σε ήπια ή μη παυσίπονα, προσπαθήστε να θεραπεύσετε τον πονοκέφαλο με φυσικά μέσα.
Μερικά από αυτά είναι:
-Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος ,για να ανακουφίσετε τον πόνο της ημικρανίας. Το μασάζ στο πίσω μέρος του κεφαλιού και στη βάση του κρανίου επίσης μειώνει τον πονοκέφαλο.
- Μερικοί πονοκέφαλοι προκαλούνται από φλεγμονή, η οποία μπορεί να μειωθεί με την κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Έτσι, και ο λιναρόσπορος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία σε διάφορες μορφές.
- Ο φαγόπυρος περιέχει φλαβονοειδή που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθούν στη φλεγμονή, που είναι η πιο κοινή αιτία των πονοκεφάλων.
- Η λεβάντα είναι χρήσιμη θεραπεία για πονοκεφάλους και πόνο της ημικρανίας. Σε αιθέριο έλαιο είτε εισπνέοντάς την είτε εφαρμόζοντάς την τοπικά στους κροτάφους , μια ή δυο σταγόνες είναι δυνατό να σας ανακουφίσουν στη στιγμή. Σε αντίθεση με πολλά έλαια, η λεβάντα μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στο δέρμα με ασφάλεια χωρίς να την αραιώσετε.
- Η μέντα σε μορφή αιθέριου ελαίου είναι μια χαλαρωτική θεραπεία, που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την ένταση των πονοκεφάλων. Έχει αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στον έλεγχο της ροής του αίματος στο σώμα. Βοηθά ακόμα και στο να ανοίξουν τα ιγμόρεια, έτσι ώστε περισσότερο οξυγόνο να μπει στην κυκλοφορία του αίματος.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη
Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός
Email: cbountouri@gmail.com
www.bountouri.gr

Για την iatropedia.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot