Λαρυγγίτιδα: Τρία γιατροσόφια για άμεση ανακούφιση

Ιανουάριος 08, 2016
jumbo-banner

Ο λάρυγγας ενώνει το πίσω μέρος του λαιμού με την τραχεία. Οι φωνητικές χορδές βρίσκονται στο λάρυγγα. Λαρυγγίτιδα είναι η φλεγμονή του λάρυγγα. Είναι μια πάθηση που συνήθως οφείλεται σε κάποια ιογενή λοίμωξη (ιογενής λαρυγγίτιδα).

Αν έχετε λαρυγγίτιδα, δείτε τι μπορείτε να κάνετε με απλά υλικά που έχετε στο σπίτι, για να μειώσετε τα συμπτώματα και να την ξεπεράσετε πιο γρήγορα:

  1. Αλάτι: Μια γαργάρα με αλμυρό νερό θα βοηθήσει στην επούλωση των μολυσμένων και με φλεγμονή φωνητικών χορδών και θα μειώσει τον πονόλαιμο. Προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και κάντε γαργάρα αρκετές φορές την ημέρα. Να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα του αλατιού. Οι γαργάρες με ένα διάλυμα πάρα πολύ αλμυρό (όπως το θαλασσινό) μπορεί να έχει αντίθετο αποτέλεσμα και να αυξήσει τον ερεθισμό.
  2. Ξύδι: Οι ιοί και τα βακτήρια δεν ευδοκιμούν σε όξινο περιβάλλον, οπότε γιατί να μην κάνετε το στόμα σας ένα μεγάλο “ντους” με ήπιο/ασθενές οξύ, όπως το ξύδι; Οι γαργάρες με ένα ασθενές οξύ θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τους περισσότερους μολυσματικούς μικροοργανισμούς. Βάλτε ίση ποσότητα ξυδιού και νερού σε ένα φλιτζάνι, ανακατέψτε και κάντε γαργάρες δύο έως τέσσερις φορές την ημέρα. Μπορείτε επίσης να κάνετε γαργάρες με σκέτο ξύδι, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι πολύ ισχυρό και δεν το αντέχουν.
  3. Λεμόνι και αλάτι: Το λεμόνι είναι φυσικά όξινο και βοηθά στην τόνωση της ροής του σάλιου. Το αλάτι αυξάνει την οξύτητα του λεμονιού, το οποίο με τη σειρά του βοηθά να σκοτώσει πολλούς μικροοργανισμούς που είναι επιρρεπείς σε ασθενή οξέα. Για να κάνετε γαργάρα με λεμόνι, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι στον χυμό από ένα λεμόνι. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε 1 κουταλάκι αυτού του μείγματος σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Κάντε γαργάρα τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα. Επίσης, δοκιμάστε ζεστό τσάι με λεμόνι, ή ακόμη και σταγόνες λεμονιού, για να κρατήσετε τον λαιμό σας ενυδατωμένο.

http://health.howstuffworks.com/

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot