ΚΕΕΛΠΝΟ: Σε πρώτο πλάνο η υγειονομική στελέχωση των νησιών

Φεβρουάριος 29, 2016
jumbo-banner

Με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό ενισχύει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τη δυναμική των Κέντρων Υγείας στα νησιά, τη στιγμή που σε μείζον ζήτημα αναδεικνύεται το προσφυγικό.

Συγκεκριμένα, σήμερα 29 Φεβρουαρίου, εκπνέει η προθεσμία για 24 συμβάσεις σε Κέντρα Υγείας νησιών και στο ΕΚΑΒ, καθώς η υγειονομική κάλυψη των τόπων πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, βρίσκεται στο επίκεντρο για τον τομέα της δημόσιας υγείας.

AdTech Ad

Μπορεί το προσφυγικό να αναδείξει τον δυναμισμό ενός απόλυτα αναγκαίου Οργανισμού για τη Δημόσια Υγεία- όπως είναι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων; Με βεβαιότητα. Αρκεί η διαχείριση να γίνει με σύνεση, ψυχραιμία, γνώση, στέλνοντας το μήνυμα ότι το Κέντρο μπορεί μεν να τηρεί χαμηλούς τόνους, ωστόσο αποτελεί ένα νευραλγικό Οργανισμό σε θέματα πρόληψης και παρέμβασης για την Δημόσια Υγεία.

Συνολικά οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ ανέρχονται σε 800 άτομα, οι οποίοι υπηρετούν τόσο νοσοκομεία και ΜΕΘ, όσο και άλλους φορείς παροχής υπηρεσιών Υγείας και Δημόσιας Υγείας. Με λίγα λόγια, το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ο μεγαλύτερος φορέας Δημόσιας Υγείας, ενώ «αποστολή» του είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Θέματα Υγείας

Το ΚΕΕΛΠΝΟ παράγει επιστημονική γνώση και δεδομένα, εφαρμόζει προγράμματα παρέμβασης για τον περιορισμό νοσημάτων, όπως για παράδειγμα ηπατίτιδες, aids, ελονοσία, φυματίωση, ιός Δυτικού Νείλου κλπ, αλλά έχει ταυτόχρονα μεγάλη συμμετοχή σε ζητήματα αγωγής υγείας και στα σχολεία.

Αναζητώντας απαντήσεις για βασικά ζητήματα που μπορεί να σας απασχολούν, θα βρείτε σχετικά με το κάπνισμα, τον καρκίνο, τα λοιμώδη νοσήματα, τη μικροβιακή αντοχή στα αντιβιοτικά, τα πολυανθεκτικά Παθογόνα στα Νοσοκομεία, τα σπάνια νοσήματα, την υγιεινή των χεριών αλλά και την αιμοδοσία.

Οι συνεργασίες που εδραιώνουν τη δράση του

Ο Οργανισμός συνεργάζεται διαρκώς με την ευρωπαϊκή και παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και φυσικά αποτελεί τον διαρκή σύμβουλο της Ελληνικής Κυβέρνησης σε θέματα πρόληψης και προαγωγής υγείας. Η αγαστή συνεργασία του Κέντρου με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα και για τους δύο Οργανισμούς αλλά και για το ευρύτερο πεδίο της δημόσιας υγείας. Ήδη οι δύο Οργανισμοί έχουν υπογράψει σύμβαση συνεργασίας τόσο για θέματα πρόληψης όσο και τα εργαστήρια Δημόσιας Υγείας. Παράλληλα το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει σταματήσει ποτέ να συνεργάζεται με σημαντικό επιστημονικό προσωπικό όπως και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την ΕΕ και το ECDC (το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων). Είναι παρόν καθημερινά στα στα ευρωπαϊκά δρώμενα, ενώ κλήθηκε να παίξει τον ρόλο του CDC και στην Ευρώπη καθώς αποτελεί κομμάτι του ECDC. Σημαντική είναι επίσης η δουλειά που πραγματοποιεί το ΚΕΕΛΠΝΟ και με το Δίκτυο Εργαστηρίων δημόσιας υγείας και το κεντρικό Εργαστήριο στην Βάρη.

newsbomb.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot