Καρκίνος στο πάγκρεας: Το ιχνοστοιχείο που μειώνει τον κίνδυνο

Δεκέμβριος 23, 2015
jumbo-banner

Ένα ιχνοστοιχείο που βρίσκεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς, τα όσπρια, το γιαούρτι και το αβοκάντο μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου στο πάγκρεας, διαπίστωσαν Αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στο Μπλούμινγκτον.

Έπειτα από ανάλυση στοιχείων που αφορούσαν σε περισσότερα από 66.000 άτομα, άνδρες και γυναίκες ηλικίας 55 έως 76 ετών, διαπιστώθηκε ότι όσο μειώνεται η καθημερινή πρόσληψη του ιχνοστοιχείου τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για καρκίνο στο πάγκρεας.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές θέλησαν να μελετήσουν εάν η ηλικία, το φύλο, ο Δείκτης Μάζας Σώματος, η λήψης αντιφλεγμονώδους αγωγής και η λήψη συμπληρώματος μαγνησίου επηρεάζουν τις πιθανότητες εκδήλωσης της νόσου.

Όσον αφορά την πρόσληψη μαγνησίου, διαπιστώθηκε πως η μείωση ανά 100 mg αντιστοιχεί σε 24% αύξηση του κινδύνου.
Το μαγνήσιο αποτελεί ένα από τα βασικότερα μεταλλικά στοιχεία στη διατροφή μας, καθώς συμμετέχει σε περισσότερα από 300 ενζυμικά συστήματα που ελέγχουν τη νευρολογική λειτουργία, το σάκχαρο κ.α.

Οι ερευνητές συνιστούν επαρκή πρόσληψη μαγνησίου, δηλαδή περίπου 420mg για τους άνδρες και 320mg για τις γυναίκες, είτε μέσω της διατροφής είτε με τη βοήθεια συμπληρώματος, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος καρκίνου στο πάγκρεας.
Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση British Journal of Cancer.

onmed.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot