Κάρτα υγείας για όλους τους ανασφάλιστους εξήγγειλε ο Τσίπρας

Οκτώβριος 06, 2015
jumbo-banner

Την ενεργοποίηση της κάρτας Υγείας για όλους τους ανασφάλιστους πολίτες εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, επαναλαμβάνοντας ωστόσο μια σειρά από παρεμβάσεις στο χώρο της περίθαλψης που δεν κατάφερε να υλοποιήσει το προηγούμενο διάστημα:

την αναμόρφωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με έμφαση στα ιατρεία της γειτονιάς, την ισότιμη πρόσβαση στις δομές Υγείας και τις δράσεις για κλινική έρευνα στο φάρμακο.

Στον τομέα της Υγείας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έθεσε ως στρατηγικό στόχο την οικοδόμηση ενός συστήματος ισότιμης πρόσβασης και καθολικής κάλυψης με υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών και ελεγχόμενο κόστος. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την απρόσκοπτη πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα για όλους τους πολίτες, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε δράσεις και πολιτικές που θα προάγουν τη βασική και την κλινική έρευνα στον τομέα του φαρμάκου, προανήγγειλε άμεσες ενέργειες για την κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες υγείας. Ακόμη προανήγγειλε την επιτάχυνση των διαδικασιών των 1.100 προσλήψεων, μέσα στο 2015, όλων των ειδικοτήτων που εκκρεμούν και 2.500 θέσεις επαγγελματιών υγείας που θα προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Τσίπρας είπε, επίσης, πως ανοίγουν το επόμενο διάστημα οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ στους νέους γιατρούς, ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία και η φυγή των επιστημόνων στο εξωτερικό. Ακόμη, δήλωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να αξιολογηθεί το σύνολο των διοικήσεων των νοσοκομείων, που - όπως είπε, προκαλώντας την αντίδραση της πτέρυγας της αντιπολίτευσης - διορίστηκαν με το σύστημα νομής της εξουσίας (4,2,1) και αντικατάστασής τους όπου κριθεί αναγκαίο. Νέο μοντέλο πρωτοβάθμιας Υγείας

Ο μεγάλος ωστόσο και εμβληματικός στόχος στον τομέα της Υγείας, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, είναι η δημιουργία ενός νέου μοντέλου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα, που θα αποτελεί τον βασικό πυλώνα για το νέο σύστημα υπηρεσιών, που θα βασίζεται στις Μονάδες Υγείας της γειτονιάς και θα αποτελεί το θεμέλιο ενός νέου και λειτουργικού δημόσιου συστήματος που θα προωθεί την ισότιμη πρόσβαση και καθολική κάλυψη.

www.dikaiologitika.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot