Θεραπεία σε 3 χρόνια από τον ιό HIV υπόσχονται αμερικανοί ερευνητές

Απρίλιος 02, 2016
jumbo-banner

Αμερικανοί ερευνητές θεωρούν ότι χάρη σε μια νέα τεχνική που ανέπτυξαν, είναι δυνατόν α βρεθεί η θεραπεία για τον ιό HIV μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ακολουθώντας μια πρωτοποριακή τεχνική της «διόρθωσης των γονιδίων», οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Τεμπλ στην Πενσιλβανια,κατάφεραν να εξαφανίσουν τον ιό από τα ανθρώπινα κύτταρα.

Το 2014 κατάφεραν να αφαιρέσουν το DNA του ιού από ανθρώπινα κύτταρα και τώρα κατάφεραν με την ίδια τεχνική να αφαιρέσουν τον ιό από προσβεβλημένα λεμφοκύτταρα τα οποία διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Κατά την διάρκεια των ερευνών οι επιστήμονες πήρα αίμα από ανθρώπους που είναι φορείς του HIV. Τα λεμφοκύτταρά τους καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο . Με την χρήση μιας πρωτεϊνης και ενζύμων αφαίρεσαν από τα κύτταρα τις γεννετικές ακολουθίες, δηλαδή του DNA του ιού.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποδεικνύουν ότι ότι μπορεί όχι μόνο να εκμηδενιστεί ο ιός αλλά και να εμποδιστεί η εκ νέου μόλυνση των κυττάρων. Οπως τονίζουν οι ερευνητές, η συγκεκριμένη μέθοδος δεν φαίνεται να προκαλεί παρενέργειες.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, ο Καμέλ Χαλίλι, επικεφαλής της έρευνας τονίζει ότι το αποτέλεσμα της έρευνας ανοίγει τον δρόμο για κλινικές δοκιμές της θεραπείας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot