×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Θα αυξηθούν ή θα μειωθούν τελικά οι τιμές στα φάρμακα χωρίς συνταγή; Τι θέλει η τρόικα

Ιούνιος 20, 2014
jumbo-banner

Τελικά φαίνεται πως οι φόβοι των φαρμακοποιών ότι με την απελευθέρωση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων θα αυξηθούν οι τιμές, επιβεβαιώνονται.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου.

Το κόλπο είναι λίγο πολύ γνωστό εις τους... παροικούντες εις την Ιερουσαλήμ! Ένα φθηνό φάρμακο που δε χρειάζεται συνταγή και πληρωνεται με μετρητά από τους ασθενείς, ξαφνικά αποκτά νέα συσκευασία.

Μια μικρή αλλαγή στο κουτί ή στο σωληνάριο εάν πρόκειται για κρεμώδη μορφή και το προϊόν αποκτά και νέα τιμή. Φυσικά πολύ υψηλότερη. Η σύνθεση βέβαια παραμένει η ίδια.

Βέβαια η τρόικα επιμένει πως έως τα τέλη του μηνός θα πρέπει να πέσουν οι τιμές αλλιώς θα απελευθερωθούν.
Και παρότι η κυβέρνηση υποστήριζε ότι αν τα ΜΗΣΥΦΑ έφθαναν στα σούπερ μάρκετ θα έπεφταν οι τιμές τους, επιχείρημα που υποστήριζε με νύχια και με δόντια και η τρόικα, τελικώς συνέβη ακριβώς το αντίθετο.
Όπως καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί, η άνοδος των τιμών έχει ήδη ξεκινήσει περίπου τρεις μήνες μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Και το ζήτημα είναι ότι οι φαρμακοποιοί είχαν προειδοποιήσει ότι ακριβώς επειδή η χώρα μας έχει από τις χαμηλότερες τιμές στην Ευρώπη στα συγκεκριμένα σκευάσματα, μετά την απελευθέρωση πώλησης τους, θα εκτιναχθούν.

iatropedia

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot