Ηλεκτρονικό τσιγάρο και άτμισμα: 4 tips που θα σας κόψουν το βήχα

Σεπτέμβριος 30, 2015
jumbo-banner

Δοκιμάσατε πρόσφατα να ατμίσετε και σας έπιασε βήχας; Δεν είστε μόνοι!

Αρκετοί πελάτες μας είχαν την ίδια εμπειρία με εσάς όταν πρωτοξεκίνησαν να ατμίζουν. Όπως μας είπαν, πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό βήχα από αυτόν του τσιγάρου, ο οποίος μοιάζει με ξερόβηχα, παρόμοιο με εκείνον που δημιουργείται όταν ένας καπνιστής αλλάζει μάρκα τσιγάρων. Τα καλά νέα είναι ότι αυτός ο βήχας σταματάει συνήθως μετά από 10 ημέρες, εκτός και αν κάποιος είναι αλλεργικός στην προπυλενογλυκόλη (PG), που αποτελεί βάση των υγρών που χρησιμοποιούνται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Γι΄ αυτό συνιστούμε πάντοτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε το άτμισμα.

Εκτός από την αλλεργική αντίδραση, άλλοι πιθανοί παράγοντες που μπορεί να προκαλούν βήχα είναι:
Ο τρόπος με τον οποίο ατμίζετε. Δηλαδή, αν εισπνέετε κατ’ ευθείαν τον ατμό, όπως κάνατε μέχρι τώρα με το τσιγάρο ή αν τον μαζεύετε τον ατμό στο στόμα σας και μετά τον εισπνέετε, όπως θα κάνατε με έναν ναργιλέ. Φυσικά αυτό εξαρτάται από τον κάθε ατμιστή γι’ αυτό θα σας προτείναμε να πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε αυτό που σας ικανοποιεί.

Η αποκατάσταση των βρογχιδίων του αναπνευστικού συστήματος. Λέγεται ότι το κάπνισμα καταστρέφει τα βρογχίδια (μικροί σωλήνες που μοιάζουν με τρίχες και αποτελούν το βρογχικό δέντρο). Με τη διακοπή του καπνίσματος ο οργανισμός ξεκινά τη σταδιακή αποκατάστασή τους και αυτός ίσως είναι ένας λόγος για τον οποίο βήχετε. Με την πάροδο του χρόνου ο οργανισμός σας το συνηθίζει και ο βήχας σταματά.

Το ποσοστό νικοτίνης και η ένταση του «χτυπήματος». Οι ατμιστές χρησιμοποιούν τη λέξη «χτύπημα» για να περιγράψουν αυτό το γαργάλημα που νιώθουν στο λαιμό τους όταν ατμίζουν. Εάν έχετε επιλέξει κάποιο υγρό με αρκετά μεγάλο ποσοστό νικοτίνης για να μπορέσετε να παραμείνετε προσηλωμένοι στο στόχο σας και να μην καπνίσετε, τότε ίσως είναι αυτό που σας προκαλεί το βήχα.

Η λάθος συσκευή. Το να βρει κανείς το ιδανικό ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι το Α και το Ω στο άτμισμα. Οπότε πριν «κατηγορήσετε» το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας μήπως θα πρέπει να το ψάξετε λίγο περισσότερο;

Η αφυδάτωση. Η προπυλενογλυκόλη (PG) και η φυτική γλυκερίνη (VG) που περιέχονται στα υγρά του ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση.

Σταματήστε το βήχα που προκαλεί το άτμισμα!
Τώρα που εντοπίσαμε κάποιους από τους λόγους που μπορεί να ευθύνονται για τον βήχα σας, ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να τον σταματήσετε πιο γρήγορα:

Να πειραματιστείτε με διάφορες τεχνικές ατμίσματος.
Να δοκιμάσετε υγρά αναπλήρωσης με περισσότερη ή λιγότερη PG ή VG.
Να πίνετε πολλά υγρά και ειδικά νερό!
Να πειραματιστείτε με το επίπεδο νικοτίνης που περιέχει το υγρό του ηλεκτρονικού τσιγάρου.
Αν αυτό το σύμπτωμα σας έχει κάνει να χάσετε την πίστη σας στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, σας υπενθυμίζουμε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο προσφέρει στους ατμιστές μια καλύτερη ποιότητα ζωής και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς. Διαβάστε την πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Βρετανικού Υπουργείου Υγείας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!

blog.alterego.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot