Εντόπισαν τα κύτταρα που μπορούν να αναπλάσουν την καρδιά

Ιούνιος 27, 2015
jumbo-banner

Eλπίδα αναγέννησης της καρδίας μετά από έμφραγμα...

Η ανακάλυψη ενός τύπου πρόδρομων βλαστικών κυττάρων, τα οποία είναι επιφορτισμένα αποκλειστικά με τον σχηματισμό της καρδιάς, δίνουν την ελπίδα αναγέννησης κατεστραμμένων καρδιακών κυττάρων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Science, ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζόναθαν Επστάιν του Τμήματος Κυτταρικής και Αναπτυξιακής Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πέρελμαν του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, κατάφεραν να εντοπίσουν σε ποντίκια καρδιομυοβλάστες, οι οποίοι μπορούν να μετατραπούν σε οποιοδήποτε κύτταρο της καρδιάς.

Οι επιστήμονες ελπίζουν να καταφέρουν να εισάγουν καρδιομυοβλάστες σε ασθενείς με κατεστραμμένα τμήματα καρδιακού ιστού ή πρώτα να καλλιεργούν στο εργαστήριο αυτά τα τμήματα και μετά να τα εμφυτεύουν ολόκληρα στην καρδιά.

Είναι επίσης πιθανό να αναπτυχθούν νέα φάρμακα, τα οποία θα ωθούν την καρδιά να παράγει νέα καρδιομυοκύτταρα και το επόμενο βήμα είναι να διαπιστώσουν κατά πόσο αυτά τα πρόδρομα κύτταρα μπορούν όντως να αναγεννήσουν την καρδιά μετά από έμφραγμα...

parapolitika.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot