Διώξτε μακριά τα κουνούπια με φυσικό τρόπο [εικόνες]

Αύγουστος 19, 2015
jumbo-banner

Τα κουνούπια είναι ο εφιάλτης του καλοκαιριού, μετά από τη ζέστη. Ειδικά αν είστε... «γλυκοαίματος» οι επιθέσεις τους είναι συχνές, με τη φαγούρα και τα σημάδια να είναι ένα μόνιμο πρόβλημα.

Αν για οποιαδήποτε λόγο δεν έχετε ηλεκτρικό μηχάνημα ή κάποιο φιδάκι και θέλετε να περάσετε μια όμορφη νύχτα στο μπαλκόνι σας έχουμε εύκολες και πολύ οικονομικές λύσεις για να απαλλαγείτε από αυτούς που σας πίνουν το αίμα.

Σκόρδα

Η έντονη μυρωδιά τους είναι απωθητική για τα κουνούπια. Κόψτε δυο-τρεις σκελίδες και τοποθετήστε αυτές στην βεράντα σας.

Βασιλικός

Το πράσινο και μυρωδάτο αυτό φυτό είναι έχει εντομοαπωθητική δράση. Δεν είναι τυχαίο που κοσμούσε και συνεχίζει να κοσμεί τις αυλές και τα μπαλκόνια σπιτιών.

Λεμόνι με γαρύφαλλα

Κόψτε ένα λεμόνι και καρφώστε γαρύφαλλα. Αυτό ενδείκνυται όχι μόνο για τα κουνούπια αλλά και για τις σφήκες.

Πορτοκάλι και σιτρονέλα

Η σιτρονέλα είναι ένα πανίσχυρο εντομοαπωθητικό. Συνδυάστε την με πορτοκαλί και κρατήστε μακριά τα κουνούπια. Μπορείτε είτε να πάρετε κεριά με άρωμα αυτών των δύο ή χρησιμοποιείστε τα αιθέρια έλαια που υπάρχουν στο εμπόριο.

Λεμονόχορτο

Μαζί με τον βασιλικό, το λεμονόχορτο είναι ένα από τα φυτά που διώχνει τα κουνούπια. Μια γλάστρα στο μπαλκόνι σας θα είναι όχι μόνο εντομοαπωθητική αλλά και χρήσιμη για το μαγείρεμά σας.

iefimerida.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot