Δημοσιοποίησαν βίντεο με το μωρό τους που πέθανε από κοκκύτη ώστε να ευαισθητοποιήσουν για τον εμβολιασμό (βίντεο)

Ιανουάριος 13, 2016
jumbo-banner

Στις 17 Μαρτίου 2015, ο Γκρεγκ και η Κάθριν Χιουζ από το Περθ, της Αυστραλίας, έχασαν τον μιρκό Ράιλι, όταν ήταν μόλις 32 ημερών, από επιπλοκές του κοκκύτη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, κατέγραφαν με την κάμερά τους τις προσπάθειές του να αναπνεύσει, καθώς πνιγόταν από το βήχα και αργότερα καθώς επιδεινωνόταν η πνευμονία που του προκάλεσαν οι τοξίνες του υπαίτιου βακτηρίου.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, έμαθαν ότι, ενώ σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Νέα Ζηλανδία συνιστάται εμβολιασμός των εγκύων κατά του κοκκύτη, στην Αυστραλία αυτό δεν συμβαίνει.

Αποφάσισαν, λοιπόν, να κινητοποιηθούν και να ενημερώσουν το κοινό για τους κινδύνους από τον μη εμβολιασμό, αλλά και να ασκήσουν πίεση στο υπουργείο Υγείας της πατρίδας τους, ώστε να αλλάξει τις συστάσεις του.

Επειδή, όμως, πάρα πολλές έγκυοι δεν εμβολιάζονται εναντίον της νόσου, οι νεαροί γονείς αποφάσισαν να δώσουν στην δημοσιότητα το βίντεο με την αγωνία του παιδιού τους «για να μην πεθάνει άλλο μωρό από μία αρρώστια που μπορεί να αποτραπεί».

«Μελέτες έχουν δείξει πως όταν η έγκυος εμβολιάζεται κατά του κοκκύτη, το μωρό της έχει 90% λιγότερες πιθανότητες να μολυνθεί από τη νόσο κατά τους δύο πρώτους κρίσιμους μήνες της ζωής του, όταν δεν μπορεί να εμβολιαστεί το ίδιο. Δυστυχώς κανείς δεν μου είπε να εμβολιαστώ όταν ήμουν έγκυος. Αν το είχα κάνει, ο Ράιλι θα ήταν σήμερα ζωντανός», δήλωσε η κα Χιουζ.

Τι ισχύει στη χώρα μας
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο κοκκύτης είναι μία οξεία νόσος του αναπνευστικού που προκαλείται από το βακτήριο αιμόφιλος του κοκκύτη. Το βακτήριο μεταδίδεται με τον βήχα και το φτάρνισμα ή με την άμεση επαφή με αναπνευστικά εκκρίματα του πάσχοντος.
Την Ελλάδα, ο εμβολιασμός εναντίον του κοκκύτη συνιστάται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού Ενηλίκων και στις Ελληνίδες εγκύους, οι οποίες πρέπει να κάνουν μία δόση του τριπλού εμβολίου διφθερίτιδας-τετάνου-ακυτταρικού κοκκύτη, κατά προτίμηση από την 27η έως την 36η εβδομάδα της κυήσεως. Η ίδια σύσταση ισχύει και για τις ανεμβολίαστες λεχώνες.

Κάθε χρόνο καταγράφονται 50 εκατομμύρια κρούσματα κοκκύτη σε όλο τον κόσμο, ενώ 300.000 άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας του.
Για την προστασία από αυτόν απαραίτητος είναι ο εμβολιασμός, στο πλαίσιο του οποίου δεν πρέπει να αμελεί κανείς τις αναμνηστικές δόσεις.

onmed.gr

The cough that killed Riley Hughes

*Warning - contains content that some may find distressing*These are the final videos of our beautiful son Riley who passed away from whooping cough on the 17th of March, 2015.I have always kept these videos to myself, as it makes my blood run cold listening to my beautiful boy cough like that. But we are sharing this in the hopes that it will convince just one more pregnant Mum to protect their baby from this disease. I wish I had known about pregnancy vaccination when I was pregnant with Riley.In the beginning, Riley didn't have a "whoop" sound in his cough, but it certainly developed once he was in hospital. If your newborn baby has a cough, and is too young to be vaccinated, please get them checked out by a doctor! Early intervention CAN help.I loved being Riley's Mum for those four weeks. I wish it were longer. Please share to help ensure no more babies die from this disease, which I hope one day will be relegated to the history books.- Riley's Mum x

Δημοσιεύτηκε από Light for Riley στις Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot