Γιατί το νύχι μπαίνει μέσα στο δέρμα

Ιανουάριος 24, 2015
jumbo-banner

Η είσφρυση όνυχος, όπως είναι ο ιατρικός όρος, συμβαίνει όταν το άκρο του νυχιού αυξάνει κάτω και μέσα στο δέρμα του δακτύλου. Συχνότερα αφορά το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού αν και δυνητικά μπορεί να συμβεί και στα υπόλοιπα δάκτυλα.

Τις περισσότερες φορές η σωστή περιποίηση των νυχιών στο σπίτι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ωστόσο ορισμένες επιπλοκές μπορεί να κάνουν αναγκαία την ιατρική φροντίδα.
Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο τι πρέπει να κάνετε όταν το νύχι μπαίνει στο δέρμα.

Ένα από τα συχνότερα προβλήματα των νυχιών που ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους είναι όταν μεγαλώνουν μέσα στο δέρμα. Συνήθως το φαινόμενο αυτό αφορά το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και στα υπόλοιπα νύχια.

Για ποιο λόγο συμβαίνει;

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που ευννοούν την εμφάνιση του φαινομένου είναι ο λάθος τρόπος που κόβετε τα νύχια σας. Τα νύχια πρέπει να κόβονται σε ευθεία γραμμή και όχι πολύ βαθιά. Επίσης τα στενά παπούτσια που πιέζουν τα δάχτυλα και στριμώχνουν τα νύχια και οι επαναλαμβανόμενοι τραυματισμοί των νυχιών συμβάλλουν σημαντικά.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Όταν το νύχι αρχίζει και αναπτύσσεται μέσα στο δέρμα τα συμπτώματα δεν αργούν να εμφανιστούν. Στην αρχή το δέρμα γύρω από το νύχι γίνεται κόκκινο, οιδηματώδες και επώδυνο όταν το ακουμπάτε ή φοράτε στενά παπούτσια. Στη συνέχεια ο πόνος θα γίνει πιο έντονος και μπορεί να μην σας επιτρέπει να φοράτε καθόλου κλειστά παπούτσια, ενώ ενδέχεται να σας δημιουργεί πρόβλημα και στο περπάτημα. Το πιο σοβαρό που μπορεί να παρατηρηθεί είναι η μόλυνση.

Ποιοι πρέπει να επισκεφτούν άμεσα γιατρό;
Για να αποφευχθούν οι επιπλοκές ορισμένα άτομα με παράγοντες κινδύνου πρέπει να αναζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια.

Συγκεκριμένα όσοι έχουν:

Σακχαρώδη Διαβήτη
Νευρολογικά προβλήματα
Προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα

Πως θα το αντιμετωπίσετε;

Κάντε ποδόλουτρο δύο φορές την ημέρα. Τοποθετήστε το πόδι σας σε μία λεκάνη με ζεστό νερό για 30 λεπτά, ώστε να υποχωρήσει το οίδημα.

Χρησιμοποιήστε έναν καθαρό νυχοκόπτη για να κόψετε τα νύχια ίσια και όχι πολύ βαθειά. Μην κόψετε το τμήμα του νυχιού που έχει μπει στο νύχι, γιατί θα δημιουργήσετε μεγαλύτερο πρόβλημα.
Επαλείψτε την πάσχουσα περιοχή με μία αντιβιοτική κρέμα για να αποτρέψετε την μόλυνση.
Φοράτε ανοιχτά παπούτσια μέχρι να υποχωρήσει το πρόβλημα.

Εάν δεν υποχωρεί ο πόνος και ο ερθισμός ή αν παρατηρηθεί μόλυνση επισκεφτείτε το γιατρό σας.

iatropedia.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot