Γιατί πρέπει να κοιμάστε χωρίς ρούχα;

Νοέμβριος 27, 2014
jumbo-banner
Κοιμηθείτε χωρίς ρούχα, κάνει καλό λένε οι ειδικοί!

Διεθνής μελέτη του Αμερικανικού Εθνικού Ιδρύματος για τον Ύπνο αποκαλύπτει ότι ένας στους τρεις ενήλικες κοιμάται γυμνός και αυτό έχει πολλαπλά οφέλη.
Σύμφωνα με επιστήμονες που μελετούν τον ύπνο είναι σημαντικό να διατηρείται χαμηλή η θερμοκρασία του σώματός μας όταν πάμε στο κρεβάτι μας, αφού για να μας πάρει ο ύπνος χρειάζεται να πέσει η θερμότητα του σώματός μας κατά περίπου μισό βαθμό.

Ο εγκέφαλός μας, καθοδηγούμενος από το εσωτερικό βιολογικό μας ρολόι, στέλνει μηνύματα στα αιμοφόρα αγγεία, προκειμένου να διασταλούν και να απελευθερώσουν θερμότητα. «Η θερμοκρασία του σώματός μας είναι στα υψηλότερα επίπεδά της στις 11 το βράδυ και στις χαμηλότερες τιμές της στις 4 το πρωί», διευκρινίζει ο δρ. Chris Idzikowski, διευθυντής του Κέντρου Ύπνου του Εδιμβούργου. «Αν εμποδίσουμε αυτήν την πτώση της θερμοκρασίας», συνεχίζει ο δρ. Idzikowski, «ο εγκέφαλός μας θα ενεργοποιηθεί για να ανακαλύψει τι συμβαίνει, με αποτέλεσμα να δυσκολευτούμε να κοιμηθούμε ή να έχουμε έναν διακοπτόμενο ύπνο». «Το πλεονέκτημα του να κοιμόμαστε γυμνοί είναι ότι έτσι διευκολύνουμε το σώμα μας να “ρίξει” θερμοκρασία και να διατηρήσει την επιθυμητή χαμηλή θερμοκρασία που έχει ανάγκη ο εγκέφαλος για να μας πάρει ο ύπνος».

«Φορέστε όσο λιγότερα ρούχα μπορείτε στο κρεβάτι», συμβουλεύει ο καθηγητής νευροεπιστημών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Russell Foster. Ο διακοπτόμενος ύπνος δεν σημαίνει ότι τελικά θα κοιμηθούμε λιγότερο, αλλά ότι ενδεχομένως να μειωθεί ο βαθύς ύπνος, που αποτελεί και το πιο σημαντικό στάδιο του ύπνου.

healthpro.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot