Βγαίνετε σπάνια αλλά πίνετε πολύ; Οι επιστήμονες προειδοποιούν

Μάιος 03, 2015
jumbo-banner

Ανήκετε σε αυτούς που δεν κάνουν νυχτερινές εξόδους πολύ συχνά, αλλά τη μία φορά που θα βγείτε, πίνετε πολύ;

Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η συνήθεια αυτή κρύβει πολύ σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας, ιδίως αν τα ποτά που καταναλώνονται, χαρακτηρίζονται ως δυνατά όπως βότκα, ουίσκι και τζιν.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από διεθνή ομάδα επιστημόνων από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ολλανδία και την Αυστραλία, με επικεφαλής ερευνητές από τη Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Όπως δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Epidemiology», η συνήθεια αυτή αυξάνει κατά περισσότερο από 70% τον κίνδυνο για έμφραγμα, μέσα σε μία ώρα από τη στιγμή που ξεκινά η κατανάλωση αλκοόλ.
Μάλιστα, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος μέσα στην πρώτη ώρα από την έναρξη της υπερκατανάλωσης αλκοόλ, καθώς και για όσους κανονικά πίνουν ελάχιστο ή καθόλου αλκοόλ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο κίνδυνος αρχίζει να μειώνονται στις 3 ώρες από την έναρξη της αυξημένης κατανάλωσης αλκοόλ, ενώ 24 ώρες αργότερα δεν υπήρχε πλέον αυξημένος κίνδυνος για έμφραγμα.
Τέλος, προέκυψε ότι η καθημερινή κατανάλωση μικρής ποσότητας αλκοόλ, ιδίως μπύρας ή κρασιού, δρα προστατευτικά εναντίον των μοιραίων καρδιαγγειακών συμβάντων.

onmed.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot