Αποτελεσματική η θεραπεία της χαλάρωσης κόλπου με το νέο laser, σύμφωνα με έρευνες (Video)

Ιούνιος 12, 2015
jumbo-banner

Το laser βελτιώνει την ερωτική ζωή των γυναικών

Ασφαλής και αποτελεσματική είναι, σύμφωνα με νέες μελέτες, η θεραπεία που γίνεται με το laser για την χαλάρωση κόλπου, την ξηρότητα και την ακράτεια. Η μέθοδος προσφέρει σύσφιγξη στην περιοχή χωρίς πόνο και ράμματα.

Πολλές γυναίκες υποφέρουν σιωπηλά από την ακράτεια. Άλλες παραπονιούνται συχνά για ξηρότητα και πόνο κατά την επαφή. Συχνά η λύση είναι είτε φάρμακα π.χ. ορμονική υποκατάσταση για ξηρότητα ή χειρουργείο για όσες έχουν χαλάρωση. Πλέον η λύση δίνεται μη χειρουργικά και θεωρείται ασφαλής και αποτελεσματική σε ένα ποσοστό 90% των γυναικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση Maturitas (2015) το 91.7% των γυναικών που συμμετείχαν έμειναν ικανοποιημένες από την θεραπεία, η οποία αποδείχτηκε ασφαλής. Επιπλέον, μετά από 3 συνεδρίες σε διάστημα 3 μηνών το laser C02 ή διοξειδίου αποδείχτηκε αποτελεσματικό στο πρόβλημα της δυσπαρεύνιας, δηλαδή του πόνου κατά την επαφή. Τα συμπεράσματα αυτά έφερε στο φως μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην έκδοση Journal of Endometriosis and Pelvic Pain Disorders.

Το laser που καταργεί τη χαλάρωση
Η μέθοδος με το laser MonaLisa Touch εφαρμόζεται σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Αυστραλία. Όπως εξηγεί η Σοφία Καλογήρου, μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του νοσοκομείου Μητέρα: «Το laser C02 χρησιμοποιείται αναίμακτα, ανώδυνα και μη χειρουργικά για να αποκαταστήσει τη χαλάρωση, τη μείωση της έκκρισης υγρών και της σφριγηλότητας στον κόλπο. Ειδικά την περίοδο της εμμηνόπαυσης που η παραγωγή οιστρογόνων σταματά, οι ιστοί χαλαρώνουν και η παραγωγή κολλαγόνου ελαττώνεται. Ως αποτέλεσμα βλέπουμε ξηρότητα, χαλάρωση κόλπου, δυσπαρεύνια ακόμα και υποτροπές στην εμφάνιση κολπίτιδας». Με ποιο τρόπο γίνεται η εφαρμογή του laser C02;

Η θεραπεία
Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη και δεν απαιτεί τοπική αναισθησία. «Εισάγουμε μια πολύ μικρή κεφαλή στην είσοδο του κόλπου και η οπτική ίνα του laser επιδρά στα τοιχώματά του σε συγκεκριμένη κλίση και για συγκεκριμένη ώρα. Για όλα αυτά υπάρχουν καθορισμένες παράμετροι που καθιστούν τη θεραπεία ασφαλή». Τις επόμενες μέρες ο οργανισμός παράγει τοπικά κολλαγόνο και έχουμε σύσφιγξη της περιοχής. Το laser εφαρμόζεται και για προβλήματα ακράτειας με ειδική κεφαλή. Όλα τα παραπάνω απαιτούν συνολικά 3 συνεδρίες, 1 ανά μήνα. Η βελτίωση είναι εμφανής και μετά την πρώτη επίσκεψη.

Δείτε πώς γίνεται η διαδικασία στο βίντεο:

Info: www.sofiakalogirou.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot