Απίστευτο: Δείτε τι μας κάνει... «χαζούς»

Ιανουάριος 15, 2015
jumbo-banner
Από τι εξαρτάται η ευφυϊα, γονίδια ή εξωτερικούς παράγοντες κατά της διάρκεια της ζωής μας;
 
Σύμφωνα με επιστήμονες από τις ΗΠΑ υπάρχει ένας ιός ο οποίος επηρεάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο και κάνει τους ανθρώπους… πιο «χαζούς»!
 
Δημοσίευμα της εφημερίδας Τhe Independent αναφέρει ότι ο ιός που εντοπίστηκε σε φύκια δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ σε υγιή άτομα και βρέθηκε ότι επηρεάζει τις γνωστικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της οπτικής επεξεργασίας και της χωρικής συνειδητοποίησης.
 
«Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς οι ‘αθώοι’ μικροοργανισμοί που κουβαλάμε μέσα μας μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά και τη γνωστική λειτουργία» εξήγησε ο ιολόγος και επικεφαλής της έρευνας, Dr Robert Yolken. «Πολλές φυσιολογικές διαφορές μεταξύ ενός ατόμου Α και ενός ατόμου Β κωδικοποιούνται στο σύνολο των γονιδίων, που ο καθένας κληρονομεί από τους γονείς του, αλλά μερικές από αυτές τις διαφορές τροφοδοτούνται από τους διάφορους μικροοργανισμούς με τους οποίους τρεφόμαστε και τον τρόπο που αυτού αλληλεπιδρούν με τα γονίδιά μας» πρόσθεσε.
healthpro

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot