Αιδοιοπλαστική λύνει πρακτικά κι αισθητικά προβλήματα -Γράφει ο Χειρουργός Γυναικολόγος Παναγιώτης Χριστόπουλος

Απρίλιος 08, 2015
jumbo-banner

Η ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΙΔΟΙΟΥ ΛΥΝΕΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Σημαντικότατη αύξηση στις επεμβάσεις πλαστικής αποκατάστασης των έξω γεννητικών οργάνων σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Η τάση για αυτή την αύξηση συμβαδίζει με την τάση που υπάρχει και σε χώρες του εξωτερικού, όπου η ζήτηση για τέτοιες επεμβάσεις έχει κατακόρυφη άνοδο τα τελευταία 10 χρόνια.

Η πιο συνηθισμένη επέμβαση αυτού του είδους είναι η πλαστική μικρών χειλέων του αιδοίου, στην οποία καταφεύγουν γυναίκες νεαρής ηλικίας που επιθυμούν τη μείωση των μικρών χειλέων όταν αυτά είναι υπερτροφικά και προεξέχουν κατά πολύ. Το πρόβλημα δημιουργεί ανασφάλεια στη νεαρή κοπέλα που αισθάνεται άβολα απέναντι σε κάποιο πιθανό σύντροφο ή τις φίλες της. Μπορεί όμως να συνυπάρχει και πρακτικό πρόβλημα, καθώς οι κοπέλες αυτές δεν μπορούν να εμφανιστούν άνετα με μαγιό ή νοιώθουν πόνο όταν φορούν στενά ρούχα ή κάνουν ποδήλατο κλπ.

Επίσης οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες αναζητούν συχνότερα την ανανέωση και τη νεανική εμφάνιση των γεννητικών οργάνων τους, και έτσι καταφεύγουν σε αιδοιοπλαστική προκειμένου να σβήσουν τη φθορά του χρόνου από τα γεννητικά τους όργανα, είτε με μια πιο νεανική εμφάνιση είτε για να επιτύχουν σύσφιξη του κόλπου που πιθανά έχει χαλαρώσει από την ηλικία ή τους φυσιολογικούς τοκετούς. Επιπρόσθετα, οι γυναίκες αυτές μπορούν έτσι να αυξήσουν και πάλι την ευχαρίστηση της ερωτικής επαφής, προσφέροντας μεγαλύτερη ευχαρίστηση στις ίδιες και στο σύντροφο τους.

Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Director EURAPAG (European Association of
Paediatric and Adolescent Gynaecology)

Κέντρο Γυναικολογίας “HEALTHY LADY”
Μουσών 1 (Λεωφ. Κηφισίας & Γέφυρα Κατεχάκη)
11524, Αθήνα
Τηλ 210 69 19 219
Site: www.αιδοιοπλαστικη.gr
Email: info@healthylady.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot