«Θερίζει» η γρίπη στην Ελλάδα - Το πρώτο ανήλικο θύμα

Φεβρουάριος 02, 2016
jumbo-banner

Το πρώτο ανήλικο θύμα της γρίπης καταγράφηκε χθες στη χώρα μας με ένα παιδί το οποίο νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) να χάνει τη ζωή του από τις επιπλοκές του υιού.

Επί της ουσίας η γρίπη «θερίζει» το τελευταίο διάστημα αφού συνολικά 34 συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ μόλις έξι από αυτούς κατέληξαν τις τελευταίες 72 ώρες.

Οι περισσότεροι εκ των νεκρών είναι άτομα που συγκαταλέγονται σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με τη θλιβερή «πρωτιά» στους θανάτους να έχουν οι ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, οι καρδιοπαθείς και οι ανοσοκατεσταλμένοι. Επίσης από τους 180 ασθενείς με γρίπη που έχουν χρειαστεί νοσηλεία σε ΜΕΘ, οι 15 είναι ανήλικοι, από νεογέννητα έως 16 χρόνων.

Αυτή τη στιγμή περί τους 100 ασθενείς με γρίπη βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ άλλα 71 επείγοντα και βαριά περιστατικά μεταξύ των οποίων ασθενείς με γρίπη, εμφράγματα, εγκεφαλικά, τραυματίες κα. χρειάζονταν εισαγωγή σε ΜΕΘ στις οποίες βέβαια υπάρχουν δραματικές ελλείψεις σε ΜΕΘ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον οι ειδικοί έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην καλοκαιρία προκειμένου να ανακοπεί το κύμα της γρίπης.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot