Αύξησαν τα χρήματα που διαθέτουν κατά τη διαμονή τους οι τουρίστες

Ιούνιος 22, 2017 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

Η άνοδος των συνολικών εσόδων στον τουρισμό κατά +11,3% τον Απρίλιο του 2017 οφείλεται στην άνοδο των αφίξεων (+12,0%), αλλά και στην αύξηση των δαπανών των Ευρωπαίων τουριστών (+54,9%)

Αύξηση κατέγραψαν τα έσοδα από τον τουρισμό τον Απρίλιο ενισχυμένα από τις αυξημένες αφίξεις τον ίδιο μήνα και από την άνοδο των δαπανών των Ευρωπαίων τουριστών. Όπως ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος, με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Συνόρων τα έσοδα από τον τουρισμό τον μήνα Απρίλιο ανήλθαν σε 484 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 435 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση +11,3%.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στην άνοδο της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά +12,0%.

Αναλυτικότερα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 αυξήθηκαν κατά 24,2% και διαμορφώθηκαν στα 277 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών εκτός της ΕΕ-28 μειώθηκαν κατά 3,6% (Απρίλιος 2017: 180 εκατ. ευρώ, Απρίλιος 2016: 186 εκατ. ευρώ).

Η αύξηση των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 ήταν αποτέλεσμα της αύξησης των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ κατά 54,9% (Απρίλιος 2017: 207 εκατ. ευρώ, Απρίλιος 2016: 134 εκατ. ευρώ), καθώς οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ μειώθηκαν κατά 22,0%.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις σημαντικότερες χώρες προέλευσης ταξιδιωτών, οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 147,5% και διαμορφώθηκαν στα 67 εκατ. ευρώ, όπως και αυτές από τη Γερμανία, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 39,3% και διαμορφώθηκαν στα 57 εκατ. ευρώ.

Πτώση κατά 33,5% παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 36 εκατ. ευρώ. Από τις χώρες εκτός της ΕΕ-28, μείωση κατά 38,0% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 7 εκατ. ευρώ, όπως και αυτές από τις ΗΠΑ, οι οποίες μειώθηκαν κατά 55,9% και διαμορφώθηκαν στα 25 εκατ. ευρώ.

Η καλή επίδοση του Απριλίου οδήγησε σε σημαντική αύξηση και στο σύνολο των εσόδων από τον τουρισμό το πρώτο τετράμηνο του έτους φέτος. Συγκεκριμένα για την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2017 τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε 996,9 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 973,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016 σημειώνοντας αύξηση +2,4%%. Ενώ, και οι αφίξεις του τετραμήνου κινήθηκαν ανοδικά με αύξηση +3,2%.

Στο μεταξύ τα καλά νέα όσον αφορά τα έσοδα από τον τουρισμό αναμένεται να συνεχιστούν, αφού σημαντική αύξηση στις αφίξεις τουριστών- που ενισχύουν και τα τουριστικά έσοδα- σημειώθηκε και τον Μάιο. Μάλιστα σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα ο φετινός Μάιος ήταν ο καλύτερος στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού.

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot