Να επεκταθεί σε όλη τη χώρα η τουριστική αστυνομία ζητούν οι φορείς του τουρισμού

Νοέμβριος 15, 2015
jumbo-banner

Μια συνεργασία μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα που δείχνει πως τα πράγματα μπορούν να κινηθούν πιο γρήγορα.

H απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Κουρουμπλή, να υιοθετήσει ένα αίτημα 15ετίας, του Τουριστικού κλάδου, και να δημιουργήσει ένα «Αστυνομικό Τμήμα» ειδικά για τους ξένους επισκέπτες, δεν πρέπει να σταματήσει εδώ αλλά να εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα, και σε πολλούς άλλους τομείς.

Ένα «Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών» ειδικά για τους ξένους επισκέπτες που συμπληρώνει την μέχρι σήμερα τηλεφωνική Πληροφοριακή Πανελλαδική γραμμή 1571, της Τουριστικής Αστυνομίας.

Οι ξένοι επισκέπτες της Αθήνας, θα εξυπηρετούνται, πλέον, από το νέο Τμήμα της Αστυνομίας, με την ονομασία «Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών» στην πλατεία Κλαυθμώνος, στελεχωμένο από εξειδικευμένους και ξενόγλωσσους αστυνομικούς, σε περιβάλλον απολύτως κατάλληλο για τους επισκέπτες της πόλης.

«Ο τουρισμός είναι εμπειρία», τονίζει ο Γιώργος Τσακίρης Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, «το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών της Αθήνας έρχεται να ενισχύσει και να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια εμπλουτισμού της εμπειρίας που προσφέρει η πόλη της Αθήνας, μια πρωτοβουλία που καλό θα ήταν να υιοθετήσουν και άλλες πόλεις.»
«Σύν Ἀθηνᾷ καὶ χεῖρα κίνει» λέει στη «TN» ο Αλέξανδρος Βασιλικός Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού «Εμπευσμένοι από την παραπάνω αρχαία φράση, Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ξ.Ε.Ε. και ΕΞΑΑΑ συνεργαστήκαμε και πετύχαμε ουσιαστική λύση στο μείζον ζήτημα της εξυπηρέτησης των επισκεπτών της Αθήνας.»

Το «Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών», είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που δρομολογήθηκε μεταξύ
α) του υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, το οποίο στελέχωσε με τους κατάλληλους αστυνομικούς την Υπηρεσία,
β) του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (Ξ.Ε.Ε.), το οποίο ανέλαβε την μίσθωση και την διαμόρφωση του χώρου και
γ) της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), η οποία εξόπλισε τα γραφεία του.

Το Γραφείο, στεγάζεται στην οδό Δραγατσανίου 4 (ισόγειος χώρος, εντός στοάς) στην Πλατεία Κλαυθμώνος, σε χώρο συνολικού εμβαδού 144 τ.μ, κατάλληλα εξοπλισμένο και συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό πανελλαδικό δίκτυο της Αστυνομίας Police on Line, δηλαδή παρέχεται πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές εφαρμογές που διευκολύνουν την αυθημερόν εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Υπάγεται ως δομή στην Τουριστική Αστυνομία.

Θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση, σε δύο βάρδιες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με ωράριο λειτουργίας 07.30-22.00 καθημερινά. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 210-3222230 και 210-3222232, εκ των οποίων το δεύτερο λειτουργεί και ως φαξ.

Είναι στελεχωμένο με Αστυνομικούς οι οποίοι προέρχονται από το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας αλλά και από την Υπηρεσία Ασφάλειας Αττικής κατάλληλα εκπαιδευμένους και παρέχει (προς το παρόν) δυνατότητα επικοινωνίας στις εξής γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική και Ισπανική.
Καινοτομία του Γραφείου αποτελεί η διαχείριση περιστατικών και προβλημάτων που αναφέρονται από επισκέπτες από απλές απώλειες εγγράφων ή κλοπών αντικειμένων έως και την έκδοση των προβλεπόμενων από τον Νόμο πιστοποιητικών προκειμένου να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις τους και να μην ταλαιπωρούνται .

Στοχεύει στην ενίσχυση του τουρισμού στη χώρα μας, με την άμεση και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των επισκεπτών- τουριστών, παρέχοντας σε αυτούς τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος.

travelling.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot