×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Με τεχνολογία από το μέλλον η πληροφόρηση των επισκεπτών της Κω

Ιανουάριος 16, 2014
jumbo-banner

Ξεκίνησαν οι εργασίες με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης πέντε μηνών των δύο έργων προϋπολογισμού τριακοσίων ενενήντα επτά χιλιάδων ευρώ (397.000,00) με τα οποία το πρώην κτίριο της Φιλαρμονικής μετατρέπεται σε κέντρο σύγχρονης διαδραστικής ηλεκτρονικής τεκμηρίωσης και πληροφόρησης, όπου ο επισκέπτης θα περιηγείται εικονικά στο νησί της Κω, μέσα από μία πλήρη παρουσίαση των αρχαιολογικών χώρων, των σημείων φυσικού κάλους, των σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος, των διαδρομών και περιπάτων που μπορεί να κάνει κάποιος στο νησί της Κω και απεριόριστες άλλες δυνατότητες που μπορούν να αναπτυχθούν με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Το πρώτο έργο αφορά την ανακαίνιση και την κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων και του εξοπλισμού τους, ώστε ο επισκέπτης να αισθάνεται άνετα και φιλικά.
Το δεύτερο έργο αφορά την εγκατάσταση και χρήση υπολογιστών υψηλού επιπέδου διαδραστικότητας, χρησιμοποιούντες τεχνολογία αιχμής πολύ ποιο φιλική για τον χρήστη με την χρήση Microsoft Kinect. Ήδη έχουν κατατεθεί οι προσφορές του δημόσιου διαγωνισμού από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες.
Σε πέντε θέσεις εργασίας ο χρηστής θα στέκεται όρθιος μπροστά σε μια οθόνη 55 ιντσών τεχνολογίας LED μέσα σε μια περιοχή που έχει κατάλληλα σηματοδοτηθεί στο έδαφος. Μια ειδική κάμερα Microsoft Kinect ανιχνεύει την στατική παρουσία ανθρώπου μπροστά στο σύστημα και καλωσορίζει τον χρηστή.
Όλη η πλοήγηση στην εφαρμογή γίνεται με την χρήση όλου του σώματος του χρηστή και με την χρήση αναγνώρισης φωνής.
Με την χρήση των χεριών του ο χρηστής έχει την δυνατότητα να πλοηγηθεί στα μενού της εφαρμογής.

Α. Επιλογή γλώσσας παρουσίασης
Β. Δορυφορική ξενάγηση και περιήγηση του Νησιού
Γ. Παρουσίαση Τουριστικών και Πολιτιστικών Διαδρομών
Δ. Δημιουργία και Εκτύπωση Εξατομικευμένων Διαδρομών
Ε. Προτάσεις για Διασκέδαση, Φαγητό και Κατάλυμα στο νησί της Κω

Ο μεγάλος στόχος της Δημοτικής Αρχής για την ψηφιακή σύγκλιση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση σταδιακά παίρνει σάρκα και οστά σε όλα τα επίπεδα λειτουργιών του Δήμου και της κοινωνίας.  Το μεγαλύτερο τμήμα αυτού του προγράμματος αφορά την αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών και προς τούτο αρχές Φεβρουαρίου δημοπρατείται και το επόμενο έργο που αφορά την εγκατάσταση των μηχανημάτων ηλεκτρονικής πληροφόρησης σε όλα τα τουριστικά σημεία του νησιού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot