Με άνοδο ξεκίνησε η νέα τουριστική χρονιά

Μάρτιος 11, 2016
jumbo-banner

Mε θετικό πρόσημο ξεκίνησε η τουριστική χρονιά για τη χώρα μας, καθώς για το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου ο αριθμός των διεθνών αεροπορικών αφίξεων αυξήθηκε κατά 5,9% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάσθηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο αριθμός των αφίξεων για το δίμηνο έφθασε τις 518.411. Η ανοδική τάση οφείλεται κυρίως στην αύξηση κατά 9,8% των αφίξεων στην Αθήνα. Για τον Φεβρουάριο οι συνολικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 10,1%.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Tui Γερμανίας στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, η αύξηση των κρατήσεων για τη χώρα μας από τον μεγαλύτερο γερμανικό τουριστικό οργανισμό για την προσεχή σεζόν φθάνει σε ποσοστό 12%. Υψηλή ζήτηση για κρατήσεις διαπιστώνει η Tui για την Κρήτη, την Κέρκυρα, την ηπειρωτική χώρα, ενώ χαρακτηρίζει ελκυστικό προορισμό την Κω. Ο πιο δημοφιλής προορισμός παραμένει η Ισπανία με τη μεγαλύτερη αύξηση της τάξης του 38% να παρατηρείται για τα Κανάρια νησιά. Από τη πλευρά του, ο τουριστικός οργανισμός του Thomas Cook ανακοίνωσε και επισήμως το άνοιγμα από τον Μάιο του ξενοδοχείου Casa Cook στη Ρόδο. Πρόκειται για την πρώτη μονάδα της έκτης ξενοδοχειακής αλυσίδας του Thomas Cook. Το ελληνικό ξενοδοχείο σχεδιάσθηκε με τη συνεργασία μιας ειδικής ομάδας συμβούλων τoυ Οργανισμού. Επεκτατικά επιχειρηματικά σχέδια στην Ελλάδα έχει και ο γερμανικός τουριστικός οργανισμός της Der Touristik μέσω της Destination Τouristic Services που προγραμματίζει τη λειτουργία νέων υποκαταστημάτων.

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος ενέκρινε με απόφασή του την υλοποίηση διαφημιστικού προγράμματος για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού μέσω του TripAdvisor, μεγαλύτερου διαδικτυακού τόπου ταξιδιωτικού περιεχομένου στον κόσμο. Το πρόγραμμα με προϋπολογισμό 405.000 ευρώ θα υλοποιηθεί στις αγορές των Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Πολωνίας, Ρωσίας, Ιταλίας, Ισραήλ, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλίας. Σχεδόν το 1/4 του προϋπολογισμού θα δαπανηθεί για προβολή στη Βρετανία.

Καθημερινή

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot