Κλείνουν 28 από τα 30 γραφεία μεγάλου Ρώσου tour οperator

Οκτώβριος 16, 2015
jumbo-banner

Τα αναμενόμενα – «μαύρα μαντάτα» από τη Μόσχα, μετά την πτώχευση της TRANSAERO, ήρθαν.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την 1η Νοεμβρίου κατεβάζουν ρολά τα 28 ιδιόκτητα καταστήματα του πολύ μεγάλου Ρώσου tour οperator.
Ανοιχτά θα μείνουν τα καταστήματα σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη.

Μάλιστα η είδηση έχει αρχίσει και αναπαράγεται στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Όπως είχαμε γράψει όταν δεν ολοκληρώθηκε η εξαγορά της TRANSAERO από την AEROFLOT, το μέλλον του BIBLIO GLOBUS διαγραφόταν αβέβαιο.
Ωστόσο, η σημερινή εξέλιξη βαρύνει ακόμη περισσότερο την άλλοτε κραταιά εταιρία.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, παρατηρητές της ρωσικής αγοράς ταξιδιών που είναι σε θέση να γνωρίζουν, παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση της Ρωσίας, οι προοπτικές του εξερχόμενου τουρισμού από τη χώρα αυτή διαγράφονται θετικές, καθώς πιστεύουν ότι θα σταματήσει το dumping των τιμών.
Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι ρώσοι operators, θεωρούσαν τη BIBLIO GLOBUS ως την εταιρία που κατεξοχήν ακολουθούσε πολιτική dumping στις τιμές.
Από την ίδια την εταιρία μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Μεγάλος κερδισμένος από την υπόθεση αυτή αναμένεται να είναι ο όμιλος Μουζενίδη, ο οποιος αναμένει να δει σημαντική αύξηση των πωλήσεών του.
Όπως ενδεχομένως θυμάστε, στις 2 Οκτωβρίου γράφαμε:
«Πάγωσε» η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Transaero.
Η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρία της Ρωσίας, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το 75% των μετοχών, που ήταν προαπαιτούμενο για την εξαγορά της από την Aeroflot αντί 1 ευρώ, και έτσι ο Νο1 υπό κρατικό έλεγχο, αερομεταφορέας της χώρας, έκανε πίσω…

Φήμες στη ρωσική πρωτεύουσα κάνουν λόγο για πολύ σημαντικά προβλήματα, που προκύπτουν από την εξέλιξη αυτή, στον μεγάλο ρωσικό tour operator Biblio Globus, ο οποίος πετούσε σχεδόν αποκλειστικά με την Transaero.

Ωστόσο μεχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από τη Μόσχα, ενώ η ιστοσελίδα του t.o. δεν αναφέρει απολύτως τίποτα και συνεχίζει τις ταξιδιωτικές προσφορές.
Σημειώνεται ότι ο Biblio Globus είναι αυτή τη στιγμή, μετά τον Όμιλο Μουζενίδη, ο δεύτερος μεγαλύτερος t.o. στην Ελλάδα και στο οκτάμηνο έφερε στη χώρα μας 51.9878 Ρώσους τουρίστες.
Υπογραμμίζεται ότι μόλις στις 20 Αυγούστου ο διευθύνων σύμβουλος του BG δήλωνε ότι “θα συνεχιστεί η στρατηγική συνεργασία με την Transaero…”.

Η κυβερνητική διαμεσολάβηση για τη συμφωνία είχε ως στόχο να αποτραπεί η πτώχευση της υπερχρεωμένης Transaero, ρίχνοντας μια σανίδα σωτηρίας στην εταιρία, της οποίας το καθαρό χρέος διαμορφώθηκε σε 106 δισεκατομμύρια ρούβλια ($ 1.630.000.000) στο τέλος του περασμένου έτους. Σημειώνεται ότι η εταιρία αδυνατεί τις τελευταίες ημέρες να εφοδιάσει τα αεροσκάφη της με καύσιμα, ενώ προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα, περιόρισε ακόμη και την εξαγορά/παραλαβή αεροσκαφών.
Από αυτό και μόνο γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι, η κατάρρευση των συνομιλιών θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις πέραν της Ρωσίας, καθώς η Transaero είναι πελάτης της Boeing και της Airbus.

Να σημειώσουμε ότι, η Airbus είχε ήδη καθυστερήσει την παράδοση στην Transaero του πρώτου για την εταιρία A380 superjumbo. Η Transaero έχει παραγγείλει τέσσερα αεροσκάφη Α380 και τέσσερα ακόμη Boeing 747-8.

Η εξαγορά της Transaero θα ενισχύσει το μερίδιο του ομίλου Aeroflot στην αεροπορική αγορά της Ρωσίας πέραν του 50%.
Μιλώντας για την εξέλιξη της συμφωνίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Aeroflot, Vitaly Saveliev, διαβεβαιώνει τους επιβάτες της Transaero ότι δεν έχουν να φοβηθούν κάτι, αφού είναι εγγυημένη η μεταφορά τους ή η επιστροφή των χρημάτων τους σε περίπτωση που μια πτήση ακυρωθεί.
Υπενθυμίζεται ότι, η Aeroflot είχε τον επιχειρησιακό έλεγχο της Transaero ήδη από τον περασμένο μήνα.

Η Transaero ιδρύθηκε το 1990.
Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2015 είχε στόλο αποτελούμενο από 97 αεροσκάφη και ένα ανεξόφλητο χρέος 67,5 δισεκατομμυρίων ρουβλιών (1.030.000.000 $). Ο Herman Gref, επικεφαλής της ρωσικής Sberbank, η οποία έδωσε δάνειο στην Transaero, υπογραμμίζει ότι, αυτό το έτος το ζήτημα του χρέους της εταιρίας ήταν πολύ σοβαρό.
Σημειώνεται ότι, ο όμιλος Aeroflot, με μια ιστορία που ξεκινάει πίσω στο 1923, έχει στόλο 260 αεροσκαφών.

Πηγή: ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot