Ισχυρή ζήτηση για Ρόδο και Κρήτη στη Γερμανία τον Γενάρη

Φεβρουάριος 13, 2016
jumbo-banner

Μεγάλη μείωση της ζήτησης για Τουρκία, Αίγυπτο και ισχυρή ανάπτυξη των κρατήσεων για Κρήτη, Κανάρια Νησιά και Βουλγαρία, κατέγραψε τον Ιανουάριο στη γερμανική αγορά η μεγάλη πλατφόρμα κρατήσεων της Γερμανίας Traveltainment.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, οι κρατήσεις για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου παρουσίασαν αύξηση 25%, σε σχέση με τα επίπεδα του Ιανουαρίου του 2015.
Η ισχυρή ανάπτυξη του Ιανουαρίου έρχεται μετά από ένα δίμηνο αρνητικής πορείας (-23% το Νοέμβριο και -5% το Δεκέμβριο).

Ένδειξη ότι η ζήτηση στη γερμανική αγορά για διακοπές στην Ελλάδα ενισχύεται, αποτελεί και το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου, η Ρόδος παρουσιάζει ανάπτυξη 12% (είχε καταγράψει αύξηση 16% το Δεκέμβριο).
Ηράκλειο και Ρόδος βρέθηκαν στην 6η και 9η θέση αντίστοιχα της κατάταξης Ιανουαρίου με τα 10 πιο περιζήτητα αεροδρόμια-προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες, βάσει των στοιχείων από τις κρατήσεις πακέτων διακοπών στη Γερμανία.

Στο μεταξύ, η ισχυρή ζήτηση για Ισπανία απεικονίζεται στα διψήφια ποσοστά αυξήσεων στα βασικά αεροδρόμια των Καναριων σε Φουερτεβεντούρα (+27%), Las Palmas (+28%), Ν. Τενερίφη (+18%) και Arrecife (+10%).

Η Πάλμα διατήρησε την θέση της ως κορυφαίου αεροδρομίου-προορισμού με ανάπτυξη της τάξης του 8% στις κρατήσεις Ιανουαρίου, και μερίδιο 29% επί του συνόλου των κρατήσεων για τα 10 αεροδρόμια-προορισμούς.

Στον αντίποδα, οι κρατήσεις στην Αττάλεια παρουσίασαν μείωση 40%, η τουρκική ριβιέρα είχε μειωμένο μερίδιο αγοράς στο top10 των προορισμών (19%), παραμένοντας ωστόσο το δεύτερο πιο περιζήτητο αεροδρόμιο-προορισμός.

Η Χουργκάντα, το μεγαλύτερο τουριστικό αεροδρόμιο της Αιγύπτου, είχε απώλειες της τάξης του 57%, και «προσγειώθηκε» στην 7η θέση της κατάταξης.Το σύστημα Bistro της Traveltainment χρησιμοποιείται από 11.000 τουριστικά πρακτορεία της Γερμανίας για την πραγματοποίηση κρατήσεων οργανωμένων πακέτωναπό 130 τουρ οπερέιτορ, ενώ η μηχανή αναζήτησης κρατήσεων χρησιμοποιείται από περισσότερα από 350 online πρακτορεία και πόρταλ.

protothema.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot