Ευτ.Βασιλάκης (για Ryanair): Πετύχαμε, χωρίς να λάβουμε ούτε ευρώ έκπτωση από το σπατόσημο

Απρίλιος 19, 2016
jumbo-banner

Η Aegean κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των επιβατών σε σχεδόν 12 εκατομμύρια από 1 εκατ. χωρίς ποτέ να λάβει ούτε ένα ευρώ έκπτωση από το σπατόσημο, σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτυχής Βασιλάκης, απαντώντας σε ερώτηση του Capital.gr, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του εμπορικού διευθυντή της Ryanair Ντέιβιντ Ο'Μπράιεν για διακοπή των καλοκαιρινών πτήσεων λόγω των υψηλών χρεώσεων των αεροδρομίων.

Ο κ. Βασιλάκης σημειώνει ότι η παράταση της χρονικής ισχύος των συμβάσεων παραχώρησης του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος” είναι αναγκαία προκειμένου να διασφαλιστούν χαμηλές χρεώσεις.

"Η πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας με την Fraport για 50 χρόνια για τα περιφερειακά αεροδρόμια έδειξε ότι οι επενδύσεις και το τίμημα για το δημόσιο μπορούν να συμβαδίσουν με τη διατήρηση χαμηλών χρεώσεων” εξηγεί.

Αναλυτικά, ο επικεφαλής της Aegean δηλώνει:

"Η Aegean, αναπτύχθηκε από 1 εκατ. επιβάτες σε σχεδόν 12 εκατ. και από 2 σε 150 προορισμούς, χωρίς να λάβει ποτέ έκπτωση, έστω και ενός ευρώ, από το σπατόσημο. Λειτουργούμε από όλα σχεδόν τα αεροδρόμια και για όλο το χρόνο!

Δεκάδες φορές έχουμε δηλώσει ότι η ανταγωνιστικότητα των χρεώσεων και της λειτουργίας των αεροδρομίων και των υποδομών είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη. Ειδικά το αεροδρόμιο της Αθήνας με εξαιρετική υποδομή και λειτουργία, έχει εξαιρετικά υψηλό κόστος για τους επιβάτες και τις αεροπορικές εταιρείες, επειδή η σύμβαση παραχώρησης έχει μικρή διάρκεια. Η πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας με την Fraport για 50 χρόνια για τα περιφερειακά αεροδρόμια έδειξε ότι οι επενδύσεις και το τίμημα για το δημόσιο μπορεί να συμβαδίσει με τη διατήρηση χαμηλών χρεώσεων.

Το ίδιο πρέπει να γίνει με την παράταση για την Αθήνα που τώρα ξεκινά να συζητά η κυβέρνηση με τους Καναδούς μετόχους. Περισσότερος χρόνος στις συμβάσεις παραχώρησης σημαίνει χαμηλότερες χρεώσεις για τους επιβάτες και τις αεροπορικές και χρεώσεις πιο κοντά στην Κωνσταντινούπολη και στην Βαρκελώνη, τους βασικούς μας ανταγωνιστές. Αυτή είναι η λύση για ανάπτυξη!

Και φυσικά έχει σημασία και οι χρεώσεις στα αεροδρόμια να είναι χαμηλότερες το χειμώνα για να αμβλυνθεί η εποχικότητα. Όλοι οι φορείς του τουρισμού και η Aegean πληρώνουμε χρόνια τώρα το τίμημα της μικρής σαιζόν.

Απαιτούνται ανταγωνιστικές χαμηλότερες χρεώσεις για όλους, τους πλέον των 100 αερομεταφορέων που δραστηριοποιούνται στην χώρα χωρίς διακρίσεις”.

capital.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot