Επιταγές που λήγουν και βίζες απειλούν τον τουρισμό

Ιούλιος 14, 2015
jumbo-banner

Με δύο επιστολές της η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων ζητεί από την Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κα Κατσέλη και τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη άμεση λύση, αντίστοιχα, σε σχέση με προβλήματα που αφορούν επιταγές που κινδυνεύουν να σφραγιστούν με το ενδεχόμενο άνοιγμα των τραπεζών, αλλά και τις καθυστερήσεις στην έκδοση βίζας Τούρκων τουριστών.

Πιο συγκεκριμένα η Ένωση αναφέρει τα εξής απευθυνόμενη στην πρόεδρο της ΕΕΤ Λ. Κατσέλη:

«Λόγω του ότι υπάρχουν πολλές μεταχρονολογημένες επιταγές που δεν πληρώθηκαν λόγω της τραπεζικής αργίας και θα ζητηθούν να πληρωθούν με το άνοιγμα των τραπεζών, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει μία πρόβλεψη, δεδομένου ότι πολλές εταιρείες δεν θα έχουν επαρκή υπόλοιπα στον λογαριασμό τους , αφενός γιατί έχουν μειωθεί τα εμβάσματα από το εξωτερικό και αφετέρου γιατί η μεγάλη πλειοψηφία αυτών έχει υπολογίσει τις πληρωμές των επιταγών, σε τακτά χρονικά διαστήματα .Κινδυνεύουν λοιπόν την ημέρα που οι τράπεζες θα ανοίξουν , να ζητηθούν άμεσα επιταγές που κανονικά θα έπρεπε να πληρωθούν σε τακτικές καταβολές εντός 20 ή 30 ημερών. Λόγω του ότι αυτή τη στιγμή πολλοί προμηθευτές ζητούν ακόμα και μετρητά , χωρίς να τα έχουν εισπράξει οι επιχειρήσεις, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει μία πρόβλεψη για επιταγές από 28 / 6 και εντεύθεν , ούτως ώστε να αποφύγουμε δυσμενείς συνέπειες για τις ελληνικές επιχειρήσεις.»

Από τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη ζητεί «λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση βίζας από Τουρκία προς την Ελλάδα, να δοθεί το δικαίωμα σε όσους Τούρκους τουρίστες επιθυμούν, να έρχονται στην Ελλάδα με βίζα Ισπανίας ή Ιταλίας, γιατί διαφορετικά κινδυνεύουμε με απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων διανυκτερεύσεων , από μία αγορά με τεράστιες προοπτικές.» «Επισημαίνουμε ότι πέρυσι είχαμε αφίξεις 900.000 άτομα από την γειτονική χώρα.

Οι προβλέψεις για το 2015 ήταν ακόμα μεγαλύτερες και κινδυνεύουμε με την καθυστέρηση στην έκδοση βίζας , να βρεθούμε με σημαντικότερες μικρότερες αφίξεις» αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων.

bluebirds.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot