Επιστολή Ν. Σοφού προς Δ.Σ. Κω: Ζητά αποδέσμευση από τον ΕΦΤ

Απρίλιος 05, 2015
jumbo-banner

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πέρασαν 7 μήνες αδρανοποίησης του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου και μαζί υποβάθμισης της τουριστικής προβολής και διαφήμισης των νησιών μας, καθ’ όλη τη χειμερινή περίοδο προετοιμασίας.

Ήδη ξεκίνησε η φετινή τουριστική περίοδος στην Κω, με ανύπαρκτες δημόσιες τουριστικές υπηρεσίες και κλειστά τα Γραφεία Εξυπηρέτησης & Πληροφόρησης Επισκεπτών στο Αεροδρόμιο, το Λιμάνι, την Πλατεία Ελευθερίας και την Καρδάμαινα, που λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού.

Γενικά, ότι έφερε τη σφραγίδα του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού απαξιώθηκε και διακόπηκε, μη εξαιρουμένου και του προγράμματος συνδιαφήμισης της Ryanair, που πληρωνόταν όλα αυτά τα χρόνια εξολοκλήρου από τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού.

Αυτή τη στιγμή η Κως, που θέλει να αποκαλείται ο τρίτος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας, δεν διαθέτει μία υπηρεσία με στελέχη καταρτισμένα στην τουριστική διαχείριση, στο μάρκετινγκ, στη διαχείριση κρίσεων. Το τουριστικό προφίλ της Κω βρίσκεται κυριολεκτικά στον αυτόματο πιλότο, που αν είμαστε τυχεροί και δεν προκύψει κανένα δυσάρεστο γεγονός, θα καταφέρει να διατηρηθεί στο επίπεδο που με σκληρή δουλειά και κάτω από αντίξοες συνθήκες έχτισε ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού Κω – Νισύρου, στα 14 χρόνια λειτουργίας του.

Εκτός όμως από την απαξίωση του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού, υπάρχει και η απαξίωση ενός εργαζόμενου σε αυτόν, που επί 14 χρόνια δεν υπολόγιζε οκτάωρα, πενθήμερα, Σαββατοκύριακα και αργίες. Ενός εργαζόμενου που ήταν παρόν όποτε του ζητήθηκε, 365 μέρες το χρόνο, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Ενός εργαζόμενου που δεν πήρε άδεια 14 ολόκληρα χρόνια και δεν χρέωσε ούτε μία υπερωρία.

Σε αυτό το σημείο λοιπόν θα ήθελα να ενημερώσω, όσους από εσάς δεν το γνωρίζουν, ότι από τις 1 Σεπτεμβρίου 2014 δεν καταβάλλεται η μισθοδοσία μου, ούτε και οι εργοδοτικές εισφορές προς την Εφορία και το ΙΚΑ.

Οι οικογενειακές μου υποχρεώσεις, αλλά πρωτίστως η επαγγελματική μου αξιοπρέπεια, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ανέχομαι αυτή την κατάσταση. Έχω γίνει δέκτης πολύ σοβαρών επαγγελματικών προτάσεων, τις οποίες αδυνατώ να αξιοποιήσω λόγω της εξαρτημένης επαγγελματικής μου σχέσης με τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού.

Δεδομένης της πολιτικής σας απόφασης να προβείτε σε λύση και εκκαθάριση του ΕΦΤ, παρότι δεν έχετε εξασφαλίσει διάδοχο σχήμα, σας καλώ να προχωρήσετε άμεσα στις σχετικές ενέργειες, έτσι ώστε να αποδεσμευτώ και να μπορέσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην τουριστική βιομηχανία, όπου εκτιμώνται τα προσόντα, η εμπειρία και η παραγωγικότητά μου.

Νίκος Σοφός
Ειδικός Διαχείρισης Τουρισμού MSc.
Διευθυντής ΕΦΤ Κω - Νισύρου

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot