Εκτακτη καμπάνια επικοινωνίας στα social media για τις τουριστικές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

Ιούλιος 25, 2015
jumbo-banner

Το ποσό των 200.000 ευρώ θα διατεθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για την υλοποίηση έκτακτης καμπάνιας επικοινωνίας μέσω social media και διαδικτυακών μέσων όπως η Google, με στόχο την ενίσχυση της ζήτησης των τουριστικών κρατήσεων τελευταίας στιγμής στις παραδοσιακές ξένες αγορές για τη χώρα μας.

Την καμπάνια που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων θα στηρίξουν οι περιφέρειες και οι φορείς του τουριστικού τομέα μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας τους. Η καμπάνια που θα υποστηρίζεται από το μήνυμα «Συμβαίνει Τώρα» θα υπενθυμίζει στους υποψήφιους επισκέπτες τη μοναδικότητα του ελληνικού καλοκαιριού (Ηappening Now: # Greek Summer). Με την υλοποίηση της καμπάνιας επιδιώκεται η επαναφορά της ροής των κρατήσεων σε κοντινά επίπεδα με αυτά όπως είχαν διαμορφωθεί πριν από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και την επιβολή των capital controls έως την επίτευξη της συμφωνίας με τους εταίρους οι κρατήσεις τελευταίας στιγμή από την ελληνική και τις ξένες αγορές εμφάνισαν κάθετη πτώση.

Το οικονομικό διακύβευμα για τον μήνα Αύγουστο σε επίπεδο άμεσων ταξιδιωτικών εισπράξεων από τις δαπάνες των ξένων τουριστών στη χώρα ξεπερνά τα 3,2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καμπάνια μέσω της Google θα αφορά χρήστες που κάνουν αναζήτηση με συγκεκριμένες λέξεις- κλειδιά. Στο πλαίσιο αυτό επιλέχθηκε η εμφάνιση μπάνερ στην κορυφή της οθόνης που θα οδηγεί στον υπό δημιουργία ιστότοπο greeksummer2015.com. Η καμπάνια θα τρέξει για ένα μήνα με αγορές – στόχους την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία την Ελβετία και τη Βρετανία. Το κόστος της καμπάνιας μέσω της Google θα φθάσει σε 70.000 ευρώ.

Επίσης, μέσω της εξειδικευμένης πλατφόρμας Adara θα επιχειρηθεί η προσέγγιση όσων χρηστών του Διαδικτύου έκαναν έρευνα για διακοπές στην Ελλάδα και στη συνέχεια λόγω της οικονομικής συγκυρίας συνεχίζουν την έρευνά τους σε άλλους προορισμούς. Οπως και στην περίπτωση της Google επιλέχθηκε η εμφάνιση μπάνερ στην οθόνη που θα οδηγεί στον υπό δημιουργία ιστότοπο. Αγορές-στόχοι είναι η Αυστρία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και οι Σκανδιναβικές χώρες. Η καμπάνια στην Adara θα τρέξει για ένα μήνα και θα κοστίσει 43.050 ευρώ.

Στον ταξιδιωτικό ιστότοπο του TripAdvisor θα τρέξει επίσης η καμπάνια με μπάνερ και θα επιχειρηθεί η προσέγγιση χρηστών που τις τελευταίες 45 ημέρες έχουν κάνει αναζητήσεις στην Ελλάδα και τώρα αναζητούν άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς. H καμπάνια θα τρέξει για δύο εβδομάδες με αγορές-στόχους τη Γερμανία και τη Βρετανία. Το κόστος της θα φθάσει σε 50.000 ευρώ. Επιπλέον, έχει προϋπολογισθεί ένα ποσό ύψους 36.950 ευρώ για απρόβλεπτες δαπάνες όπως ενδεχόμενη επέκταση του προγράμματος ως προς τον χώρο και ως προς τα μέσα, δημιουργικό σχεδιασμό κ.ά.

Καθημερινή

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot