Βρετανός παρουσιαστής BBC: «Η Ελλάδα έχει πάντα την ικανότητα να μας εκπλήσσει»

Φεβρουάριος 02, 2016
jumbo-banner
Υμνοι από τον  Σάιμον Ριβ  για τη χώρα μας στα επεισόδια της διάσημης ταξιδιωτικής του εκπομπής
Ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα κάνει στην ταξιδιωτική του εκπομπή στο BBC ο Βρετανός παρουσιαστής Σάιμον Ριβ. Ο ίδιος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Telegraph και περιέγραψε την μοναδική εμπειρία που έζησε στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε «μια χώρα στην άκρη της Ευρώπης», «ένα σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης».

Ο Ριβ υποστήριξε ότι δεν υπήρχε καταλληλότερη στιγμή για να επισκεφτεί την Ελλάδα, μια χώρα γνωστή για το αρχαίο παρελθόν της, αλλά, που τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη, όχι μόνο με την οικονομική κρίση αλλά και με το προσφυγικό πρόβλημα. Ο Βρετανός παρουσιαστής χαρακτήρισε ως «πρόκληση» για εκείνον την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που επέλεξε να επισκεφτεί με το συνεργείο του την Ελλάδα.



Πρώτος σταθμός του Ριβ η Λέσβος, το νησί που βρίσκεται αντιμέτωπο καθημερινά με την προσφυγική κρίση, για εκείνον ήταν μια εμπειρία που τον επηρέασε άμεσα το να ζήσει από κοντά το πρόβλημα. «Είναι πιο περίπλοκο θέμα από ό,τι φαντάζεται ο κόσμος. Ηταν τρομερά συγκινητικό να συναντάς αυτές τις οικογένειες που έχουν έρθει από τόσο μακριά και να διαπιστώνεις ότι από τύχη εσύ είσαι ένας τύπος από την Αγγλία και εκείνοι οι άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τον πόλεμο», τονίζει ο παρουσιαστής στην Telegraph.



Ο παρουσιαστής περιέγραψε πόσο συγκινητικό ήταν για τον ίδιο να συναντηθεί με τις οικογένειες των προσφύγων που ταξίδεψαν μέχρι την Λέσβο για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη. «Είναι ένα τυχαίο γεγονός το ότι εγώ γεννήθηκα στην Αγγλία ενώ εκείνοι είναι αναγκασμένοι να δραπετεύσουν από τον πόλεμο και την φτώχεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάιμον Ριβ.

Ο παρουσιαστής συνομίλησε στη Λέσβο με ντόπιους, που το εισόδημά τους εξαρτάται άμεσα από τον τουριστικό τομέα και του εξέφρασαν τον φόβο τους για τυχόν μείωση του τουρισμού στο νησί και κάλεσε να δείξουν όλοι αλληλεγγύη στους Έλληνες και να συνεχίσουν να επισκέπτονται την χώρα.



Ο Σάιμον Ριβ επισκέφτηκε επίσης την Κρήτη. «Οι Κρητικοί είναι εξαιρετικοί και δυναμικοί άνθρωποι, το ομορφότερο κομμάτι του ταξιδιού μου ήταν όταν πέρασα ένα βράδυ με μια παρέα βοσκών, φάγαμε ψητό αρνί κάτω από τον νυχτερινό ουρανό και άκουσα την αισιοδοξία τους για το μέλλον», ανέφερε για την εμπειρία του στην Κρήτη ο Βρετανός παρουσιαστής.

Αλλά ο Σάιμον Ριβ δεν έχασε την ευκαιρία να ταξιδέψει και στην μικρή Ψέριμο, όπου καταδύθηκε και έψαξε για σφουγγάρια μαζί με τους ντόπιους! Επίσης, ταξίδεψε στην Ήπειρο και στη Σύμη, ένα  νησί στο οποίο η γυναίκα του επισκεπτόταν συχνά από την εφηβική της ηλικία.


Στον τελευταίο σταθμό του ταξιδιού του στην χώρα μας, την Αθήνα, ο Σάιμον Ριβ διερεύνησε τα αίτια της οικονομικής κρίσης. Συνάντησε ανθρώπους που κατορθώνουν να επιβιώνουν σε συνθήκες φτώχειας και κατέγραψε διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.

Για τον Σάιμον Ριβ η Ελλάδα είναι μία από τις πιο όμορφες χώρες της Ευρώπης, με καλό φαγητό και υπέροχο κλίμα, μια χώρα της Μεσογείου στην άκρη της Ευρώπης! Όπως ο ίδιος ανέφερε στην Telegraph: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει την ικανότητα πάντα να μας εκπλήσσει».
protohema.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot