Αναμένεται αύξηση κατά 15% στον αριθμό τουριστών κρουαζιέρας φέτος

Μάρτιος 14, 2015
jumbo-banner

Ασιόδοξα είναι τα μηνύματα για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση. Το 2015 οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση 15% στον αριθμό τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα με κρουαζιερόπλοιο σύμφωνα με την ιστοσελίδα newmoney.gr

Μόνο στο λιμάνι του Πειραιά οι τουρίστες υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα δύο εκατομμύρια στο τέλος του 2014. «Είναι κρίσιμο πλέον να σταθεροποιηθεί αυτός ο αριθμός στα 2 με 2,5 εκατομμύρια επιβάτες και να αναπτυχθεί το home porting» επισημαίνουν στο «newmoney.gr» στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Οι επαΐοντες του κλάδου προβλέπουν ότι θα συνεχίσει να ανακάμπτει ως περιοχή κρουαζιέρας. Όπως επισημαίνουν με την ανάπτυξη νέων δυνητικών λιμανιών αφετηρίας, τα homeports και λιμανιών προσέγγισης στην ευρύτερη περιοχή, διευκολύνεται η αύξηση της προσφερόμενης χωρητικότητας που αναμένεται το 2015, χάρη στα νέα πλοία που θα τεθούν σε κυκλοφορία από τις TUI Cruises, Costa Cruises και P&O Cruises, καθώς και στην έλευση στην Μεσόγειο ενός αριθμού υπερμεγέθων πλοίων όπως τα Anthem of the Seas, Allure of the Seas και Norwegian Epic.

Οι θετικές εξελίξεις αναμένεται να συνεχιστούν και τη διετία 2016-2017, με νέα πλοία να προστίθενται από τις εταιρείες κρουαζιέρας AIDA και MSC Cruises, τα οποία προγραμματίζεται να ενταχθούν στον ευρωπαϊκό στόλο.

«Η αύξηση του αριθμού των πλοίων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή συνεπάγεται αυτομάτως και αύξηση της πελατείας για τους προμηθευτές του κλάδου αυτού, περιλαμβανομένων των παραγωγών τροφίμων και ποτών» τονίζουν στελέχη του κάδου. Η ετήσια συμβολή της κρουαζιέρας στην ευρωπαϊκή οικονομία αναμένεται να φθάσει στα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

tourismtoday.gr

 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot