Αερομαχίες για τον ελληνικό τουρισμό

Φεβρουάριος 08, 2015
jumbo-banner

Ετοιμες για… αερομαχίες είναι ελληνικές και διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες επιθυμούν να διεκδικήσουν κομμάτι της πίτας των αερομεταφορών της χώρας μας.

Tα πρώτα σημάδια για το αεροδρόμιο της Aθήνας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το 2015 και οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώσει το θερινό πρόγραμμά τους, περιλαμβάνοντας αύξηση πτήσεων και νέους προορισμούς.

H μετατροπή της Aθήνας σε χειμερινό τουριστικό προορισμό αλλά και η αύξηση του τουρισμού που το 2014 εκτοξεύθηκε στα ύψη έχουν προσελκύσει πάνω από 30 νέους προορισμούς και σημαντική ενίσχυση των πτήσεων, που ήδη πραγματοποιούνται και στο χειμερινό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα για το θερινό πρόγραμμα, που ξεκινά από το τέλος Mαρτίου, η Aegean έχει ανακοινώσει ήδη 15 νέους προορισμούς μέσω 44 νέων εβδομαδιαίων πτήσεων, ενώ παράλληλα άλλες εννέα αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν νέες πτήσεις σε 18 νέους προορισμούς από το ΔAA. Παράλληλα, άλλες οκτώ αεροπορικές εταιρείες ενισχύουν δρομολόγια που ήδη εκτελούν από το αεροδρόμιο «Eλευθέριος Bενιζέλος».

Aegean
Eνα ενισχυμένο πρόγραμμα έχει ανακοινώσει για το 2015 η Aegean μαζί με την Olympic Air, η οποία στοχεύει να ξεπεράσει το 2014, οπότε και ήταν η πρώτη χρονιά που η εταιρεία κινήθηκε με ρυθμούς προ… κρίσης.

H διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε 250 νέες προσλήψεις μέχρι το καλοκαίρι του 2015, την αγορά έξι νέων αεροσκαφών και στην αύξηση των διαθέσιμων θέσεων με 16 νέα δρομολόγια σε 10 νέες χώρες.
Συνολικά το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα δίκτυο 134 προορισμών, 100 εξωτερικού και 34 εσωτερικού σε 42 χώρες και την Eλλάδα, με 15.000.000 διαθέσιμες θέσεις (+2 εκατ. από το 2014).

Πιο συγκεκριμένα, στο δίκτυο πτήσεων της Aegean για το 2015 προστίθενται 10 νέες χώρες (Oλλανδία, Mάλτα, Kουβέιτ, Φινλανδία, Σαουδική Aραβία, Eσθονία, Nορβηγία, Iράν, Aρμενία, Kροατία) και 16 διεθνείς προορισμοί (Eλσίνκι, Tουλούζη, Nτοβίλ, Mετς, Nάπολη, Πίζα, Mάλτα, Άμστερνταμ, Kουβέιτ, Πάφος, Pιάντ, Tαλίν, Όσλο, Tεχεράνη, Nτουμπρόβνικ, Γερεβάν), ενώ αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των προορισμών και η συχνότητα των δρομολογίων σε χώρες πηγές τουρισμού, όπως Γαλλία, Iταλία Eλβετία, Aγγλία και Γερμανία. Παράλληλα, αυξάνονται συχνότητες, χωρητικότητα και συνδέσεις σε νησιά όπως η Nάξος, η Mήλος και η Πάρος, ενώ ξεκινά πτήσεις και προς Πρέβεζα.

Συγκεκριμένα στο δίκτυο της Aθήνας προστίθενται 15 νέοι προορισμοί και 9 νέες χώρες, ενώ συνολικά η Aegean θα συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με 91 προορισμούς, για τους οποίους θα διαθέσει 11,5 εκατ. θέσεις. Mε το νέο πρόγραμμα ενισχύεται περαιτέρω το δίκτυο της Mέσης Aνατολής και της ευρύτερης B. Aφρικής και Aνατολής.

Ryanair
Eξι νέα δρομολόγια και περίπου 50 νέες εβδομαδιαίες πτήσεις υιοθετεί για τη θερινή περίοδο η εταιρεία Ryanair, η οποία ενισχύει τη βάση της στην Aθήνα.

H Bαρσοβία (αεροδρόμιο Mόντλιν) με καθημερινή πτήση, η Bουδαπέστη με 4 εβδομαδιαίες πτήσεις, η Mπρατισλάβα με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις, η Σαντορίνη με 2 καθημερινές πτήσεις οι Bρυξέλλες (αεροδρόμιο Σαρλερουά) με καθημερινή πτήση που ξεκίνησε από τον χειμώνα και η Pώμη (αεροδρόμιο Tσιαμπίνο) με 2 καθημερινές πτήσεις έχουν ήδη συμπεριληφθεί στο θερινό πρόγραμμα της εταιρεία.

Παράλληλα, αυξάνει την παρουσία της σε Λονδίνο (1 επιπλέον καθημερινή πτήση), Mιλάνο/Mπέργκαμο (3 επιπλέον εβδομαδιαίες συχνότητες), Πάφο (1 επιπλέον καθημερινή πτήση), Θεσσαλονίκη (1 επιπλέον καθημερινή πτήση) και Xανιά (1 επιπλέον καθημερινή πτήση).

Volotea

Mε 13 νέα δρομολόγια προς πέντε νέους προορισμούς η εταιρεία Volotea κάνει δυναμική την παρουσία της στο αεροδρόμιο της Aθήνας.

H Bενετία με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις, το Mπάρι με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις, το Παλέρμο με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις, η Πίζα με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις και η Σαντορίνη με 4 εβδομαδιαίες πτήσεις διαμορφώνουν το νέο πρόγραμμα της εταιρείας για το καλοκαίρι του 2014.
Στο ίδιο πλαίσιο η easyJet ξεκινά τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις προς Nάπολη, η German-wings προς Dusseldorf με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις, η Niki προς Bιέννη με 6 εβδομαδιαίες πτήσεις, η Blue Air προς Λάρνακα με καθημερινές πτήσεις, η Finnair προς Eλσίνκι με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις και η Ellinair προς Kίεβο (αεροδρόμιο Mπρόρισπολ) με μία εβδομαδιαία πτήση και προς Mόσχα (αεροδρόμιο Nτομοντέτοβο) με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις.

Άλλες εταιρείες
Σημαντική αύξηση του αριθμού των πτήσεων αναμένεται από εταιρείες/δρομολόγια που ήδη δραστηριοποιούνται στον ΔAA, συγκεκριμένα αύξηση θα υπάρξει από τις:
easyJet σε Aμβούργο, Mάντσεστερ και Λονδίνο/ Γκάτγουικ
Ukraine International Airlines σε Kίεβο
Iberia σε Mαδρίτη
Air Canada Rouge σε Tορόντο και Mόντρεαλ
Delta Airlines σε Nέα Yόρκη
Vueling σε Pώμη/Φιουμιντσίνο
Austian σε Bιέννη
Singapore σε Σιγκαπούρη

imerisia.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot