Έρχεται το ψηφιακό διαβατήριο στα κινητά μας...

Μάρτιος 30, 2016
jumbo-banner
Tέλος στο μόνιμο άγχος των ταξιδιωτών να έχουν μαζί τους διαβατήριο φαίνεται πως πρόκειται να βάλει στο μέλλον η τεχνολογία, αφού το πιο σημαντικό ταξιδιωτικό έγγραφο θα ψηφιοποιηθεί και θα επιδεικνύεται από την οθόνη του κινητού τηλεφώνου.
Στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, τα διαβατήρια είναι από τα έγγραφα που δεν έχουν ψηφιοποιηθεί. Όμως οι επιβάτες ήδη χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα ως κάρτες επιβίβασης, εγκαταλείποντας σταδιακά το χαρτί. Σήμερα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι το ίδιο θα συμβεί και με τα διαβατήρια.
Η μεγαλύτερη εταιρία εκτύπωσης τραπεζογραμματίων και διαβατηρίων στον κόσμο, De La Rue, η οποία επίσης ειδικεύεται στην τεχνολογία προστασίας κατά των πλαστών εγγράφων η οποία περιλαμβάνει ολογράμματα, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ενσωματώσει τα διαβατήρια απευθείας στα smartphone.
Ήδη η εταιρία έχει αρχίσει να μελετά την ασφάλεια των δεδομένων στα κινητά τηλέφωνα που θα χρησιμοποιούνταν για τον έλεγχο της μετανάστευσης. Εκτός από την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής, η βρετανική De La Rue θα χρειαστεί να εξασφαλίσει και κυβερνητικές εγκρίσεις.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει, τα άυλα διαβατήρια βρίσκονται σε πολύ πρώιμη φάση και δεν θα εφαρμοστούν στο άμεσο μέλλον.Καταθέτοντας τις προβλέψεις τους για το μέλλον της ασφάλειας στις αερομεταφορές, οι ειδικοί εκτιμούν ότι σε λίγα χρόνια οι βαλίτσες μπορεί να είναι εντελώς διαφανείς προκειμένου να αποφευχθεί η μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στις πτήσεις.Ακόμα, μπορεί να καθιερωθεί σκανάρισμα σε όλο το σώμα των επιβατών για καλύτερους ελέγχους.
tornosnews.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot