«Εκτίναξη» του ισπανικού τουρισμού προκαλούν προσφυγική κρίση και τρομοκρατία

Φεβρουάριος 21, 2016
jumbo-banner

Ακριβότερα μέχρι και 80% τα αεροπορικά εισιτήρια προς τα ισπανικά θέρετρα σε σχέση με τους τουριστικούς προορισμούς στην Τουρκία

Την ώρα που η Τουρκία, για καθ' όλα δραματικούς λόγους, χάνει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά τουρισμού, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ο κερδισμένος δεν είναι η Ελλάδα, όπως θα μπορούσαν να υποθέσουν κάποιοι, αλλά η Ισπανία.

'Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», οι ισπανικές ακτές αποτελούν το ασφαλές καταφύγιο διακοπών των Βρετανών τουριστών, με αποτέλεσμα να υπάρχει και κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των πακέτων που προσφέρουν οι tour operators.

Ήδη οι κρατήσεις Βρετανών για την Τουρκία έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 50% και την ίδια ώρα οι τιμές των πτήσεων για την Ισπανία είναι κατά 80% υψηλότερες σε σύγκριση με αυτές προς Τουρκία. Και μάλιστα για πτήσεις ακριβώς της ίδιας διάρκειας.

Ήδη ο κορυφαίος tour operator, Thomas Cook, ανακοίνωσε ότι μέσα σε μία εβδομάδα είχε 400.000 ακυρώσεις για διακοπές στην Τουρκία, με απόλυτη στροφή όλων αυτών προς την Ισπανία.

Το φθηνότερο «πακέτο διακοπών» που διαθέτει η Thomson με προορισμό την Ισπανία φθάνει στις 758 στερλίνες (περίπου 1.080 ευρώ), δηλαδή κατά 31% ακριβότερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο «πακέτο» προς Τουρκία.

Η βρετανική εφημερίδα συγκρίνει δύο πτήσεις που απέχουν 1800 μίλια από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, προς την ισπανικ Τενερίφη και προς την Αττάλεια της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι όσοι επιλέξουν τα Κανάρια νησιά θα επιλέξουν 79% ακριβότερα αεροπορικά εισιτήρια.

Οι ειδικοί σε θέματα τουρισμού υποστηρίζουν ότι οι τιμές όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, πάντα για προορισμό την Ισπανία, θα αυξηθούν σημαντικά.

Παράλληλα η χώρα της Ιβηρικής εκμεταλλεύεται και την αποστροφή των τουριστών προς την Τυνησία, στην οποία έχουν, επίσης, λάβει χώρα τρομοκρατικές επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς, μεταξύ των οποίων και τουρίστες.

Την ίδια ώρα το ισχυρό πλήγμα στον τουρκικό τουρισμό οδηγεί και σε κατάρρευση tour operators, με τελευταίο θύμα την Elixir Holidays, βρετανικό όμιλο πώλησης τουριστικών «πακέτων» με ειδικότητα, όμως, στην Τουρκία.

Παράλληλα ο, επίσης βρετανικός, τουριστικός όμιλος Mark Warner, έχει ακυρώσει όλα τα «πακέτα» του για την Τουρκία φέτος, καθώς η ζήτηση έχει υποχωρήσει σχεδόν απόλυτα.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό και με τον ιό Ζίκα που πλήττει κυρίως χώρες της Λατινικής Αμερικής, αναμένεται ότι θα εκτινάξει πραγματικά φέτος την τουριστική κίνηση της Ισπανίας.

newmoney.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot