«Αμερικανική βοήθεια» με έως 1 εκατ. επισκέπτες

Φεβρουάριος 15, 2016
jumbo-banner

Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι αναμενόμενες εισπράξεις από Αμερικανούς επισκέπτες το 2016. «Χρυσωρυχείο» τα δρομολόγια προς Αθήνα για τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες. Ποιες θα πετάνε προς την ελληνική πρωτεύουσα το καλοκαίρι.

Η αγορά των ΗΠΑ θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να αποτελέσει το «κλειδί» για τις επιδόσεις που θα επιτύχει φέτος ο ελληνικός τουρισμός.

Η Αθήνα και οι κρουαζιέρες στο Αιγαίο σε συνδυασμό με την ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του ευρώ δείχνουν να εκτοξεύουν τη ζήτηση για ταξίδια από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα.

Παράγοντες της αγοράς ανεβάζουν ψηλά τον πήχη αφίξεων και εισπράξεων από την αμερικανική αγορά. Μιλώντας στο Euro2day.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών (ΣΑΑΕ) Ντίνος Φραντζεσκάκης μετέφερε την εκτίμηση παραγόντων της αμερικανικής αγοράς, οι οποίοι θεωρούν πολύ πιθανό να φθάσουν το 1 εκατ. οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ που θα επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα.

Αμερικανικές ταξιδιωτικές πηγές αναφέρουν πως η ζήτηση για την Ελλάδα είναι ακόμα μεγαλύτερη από πέρυσι, όταν οι Αμερικανοί που ήρθαν στη χώρα μας υπολογίζεται ότι έφθασαν τις 800.000.

Την υψηλή ζήτηση από τις ΗΠΑ για ταξίδια στην Ελλάδα επιβεβαιώνει η έντονη κινητικότητα που καταγράφεται από αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τη φυγή των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών από την ελληνική αγορά πριν από μια πενταετία, φέτος θα πραγματοποιούν πτήσεις προς την Αθήνα τρεις εταιρείες: Delta Airlines, American Airlines και United Airlines.

Ιδιαίτερα σημαντική για τον ελληνικό τουρισμό θεωρείται η «άφιξη» της United Airlines καθώς θα συνδέει απευθείας την Αθήνα με τη Ν. Υόρκη με καθημερινά δρομολόγια. Η εταιρεία ξεκινά τις πτήσεις της στις 26 Μαΐου και θα τις ολοκληρώσει στις 11 Οκτωβρίου.

Την ίδια στιγμή, η Delta ενισχύει σημαντικά την παρουσία της στην ελληνική αγορά καθώς το φετινό καλοκαίρι θα πετά δύο φορές την ημέρα προς την Αθήνα. Η δεύτερη πτήση, μάλιστα, θα πραγματοποιείται με μεγάλο αεροπλάνο χωρητικότητας 350 θέσεων.

Η τρίτη αμερικανική εταιρεία, American Airlines, θα συνδέει την Αθήνα με τη Φιλαδέλφεια.

Η υψηλή ζήτηση, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό δέλεαρ που ξαναφέρνει τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες στην Αθήνα. Ακόμα ισχυρότερο κίνητρο αποτελεί το γεγονός ότι οι ναύλοι διαμορφώνονται σε «χρυσοφόρα» επίπεδα γι’ αυτές. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Euro2day.gr πηγές της εγχώριας αγοράς, τα εισιτήρια στο δρομολόγιο Ν. Υόρκη-Αθήνα διαμορφώνονται πάνω από τα 900 δολάρια.

Αν, πάντως, επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των στελεχών της αμερικανικής αγοράς για 1 εκατ. Αμερικανούς επισκέπτες στην Ελλάδα φέτος, οι αντίστοιχες εισπράξεις ίσως ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία ταξιδιωτικού ισοζυγίου της Τράπεζας της Ελλάδας αποτυπώνουν ανάγλυφα την αλματώδη αύξηση των Αμερικανών τουριστών στη χώρα μας την τελευταία τριετία.

Είναι χαρακτηριστικό πως την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2015 οι Αμερικανοί επισκέπτες στη χώρα μας έφθαναν τις 710.000 (+26,4% σε σχέση με το 2014). Στο ίδιο διάστημα, οι τουριστικές εισπράξεις από επισκέπτες που προέρχονταν από τις ΗΠΑ έφθαναν τα 865,5 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 36,9% σε σύγκριση με το 2014.

euro2day.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot