ΨΗΦΙΣΜΑ Γενικής Συνέλευσης μελών ΜΕ ΚΩ: Για την «κατεδάφιση του εναπομείναντος κελύφους της Νέας Α.ΒΙ.ΚΩ»

Δεκέμβριος 05, 2019 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

ΨΗΦΙΣΜΑ

Γενικής Συνέλευσης μελών ΜΕ ΚΩ

Περ. Τμ. ΤΕΕ Δωδ|σου

Στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μελών της μόνιμης επιτροπής, που έλαβε χώρα στις 15/11/2019, συζητήθηκε το θέμα της «κατεδάφισης του εναπομείναντος κελύφους της Νέας Α.ΒΙ.ΚΩ» και εκφράστηκαν οι προβληματισμοί για την εξέλιξη των πραγμάτων.

Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για τη μεταστροφή της απόφασης του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής από την αρχική του απόφαση που περιλάμβανε την τμηματική διατήρηση του κελύφους, σε ολική κατεδάφιση του όπου οι θέσεις του ΤΕΕ, εκφράστηκαν από το μέλος του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής που μειοψήφησε.

Η Μόνιμη Επιτροπή έχει δηλώσει και σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου (Οκτώβριος 2018), ότι το κέλυφος έπρεπε να διατηρηθεί και η μελέτη αξιοποίησης να γίνει με σεβασμό στην ιστορικότητα του κτιρίου, το οποίο «είναι» κομμάτι της σύγχρονης Βιομηχανικής και Εργατικής ιστορίας του νησιού.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε:

Το ΤΕΕ τμήμα Δωδεκανήσου οφείλει να έχει ως πρωταρχικό μέλημα την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση της αρχιτεκτονικής και βιομηχανικής κληρονομιάς σε συνεργασία με το Δήμο και τους υπόλοιπους φορείς.

H ανάδειξη της ιστορικής βιομηχανικής ζώνης της περιοχής γύρω από την Α.ΒΙ.ΚΩ και της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο.

 

Η ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΩ

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot