Οι θέσεις του ΤΕΕ σχετικά με την αξιοποίηση του Λινοποτίου

Μάιος 03, 2018 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner
Οι θέσεις του ΤΕΕ σχετικά με την αξιοποίηση του Λινοποτίου
Στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο που έγινε στη Ρόδο παρουσία του πρωθυπουργού δύο από τις θέσεις της μόνιμης επιτροπής ΤΕΕ Κω ήταν αφ’ενός η σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον Τουρισμό και αφ’ετέρου η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Η μελέτη αξιοποίησης του Λινοποτίου όπως παρουσιάσθηκε είναι ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση . Αρχικά εκφράζουμε την ελπίδα να ολοκληρωθεί γρήγορα η παραχώρηση και να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ. Από εκεί και μετά εμείς σαν ΤΕΕ είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να βοηθήσουμε τον Δήμο στην υλοποίησή του.
Βάζουμε από τώρα το θέμα της διεκδίκησης μιάς Γεωργικής σχολής χωρίς να υποστέλουμε την σημαία για την διεκδίκηση και μιάς Ιατρικής σχολής (που παραμένει πάντα ένας μεγάλος στόχος).
Θα επιθυμούσαμε αυτό το πλάνο να έχει μιά εξωστρέφεια και να γίνει τόπος συνάντησης των Κώων πέρα από το να έχει ένα μουσειακό χαρακτήρα . Επίσης πρέπει να συνδεθεί και με τον τουρισμό ώστε να βγάζει τα εξοδά του και να αφήνει και κάποιο κέρδος στον Δήμο. Επίσης να αφήνει και κάποια χρήματα στην τοπική κοινωνία. Να μπει δηλαδή στην τουριστική αξιοποίηση και να φερνει έσοδα. Αυτά βεβαίως είναι μεταγενέστερα όμως εμείς τα βάζουμε σαν ιδέες ώστε να αρχίσουν να καλιεργούνται.
Θεωρούμε ότι θα ήταν χρήσιμη μία διαβούλευση με τους τουριστικούς πράκτορες και μία έρευνα στον χώρο του τουρισμού γιατί αυτοί είναι που θα φέρνουν κόσμο και άρα έσοδα. Εξυπακούεται ότι θα γίνει και δημόσια διαβούλευση με τους φορείς ώστε να έχει την μέγιστη δυνατή συναίνεση.
Επιθυμία μας θα ήτανε αυτό το πλάνο να ενταχθεί σε ένα ευρύτερο masterplan για τον τουρισμό.
Για την Μονιμη Επιτροπή ΤΕΕ Κω
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Χρυσουλάκης
Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot