Menu
Ταύρε, οι αναμνήσεις σου θα κάνουν την εμφάνιση τους σήμερα.

Ταύρε, οι αναμνήσεις σου …

Τι λένε για σήμερα...

Προσοχή που πληρώνετε τις ΔΕΚΟ! Απατεώνες άρπαξαν 80.000 ευρώ

Προσοχή που πληρώνετε τις…

Το ζευγάρι μαζί με...

Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης στην οδό Αρτεμησίας

Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασ…

Σήμερα το πρωί ξεκ...

«Ο τουρισμός χρειάζεται ένα νέο χωροταξικό και όχι τα Περιφερειακά Χωροταξικά του…2003 που θέλει να φέρει η κυβέρνηση»

«Ο τουρισμός χρειάζεται έ…

Ο Τομεάρχης Τουρισ...

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΩ: Νέο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΩ: Νέο Έκτακ…

1. Ανακοινώνεται ό...

Δήμος Κω: Προγραμματισμένες εργασίες από Δευτέρα 23-10-2017 έως Παρασκευή 27-10-2017

Δήμος Κω: Προγραμματισμέν…

Την εβδομάδα, από Δε...

ΤΕΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018

ΤΕΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ, ΚΑΘ…

Κυρίες και Κύριοι ...

Πώς να μαλώνετε χωρίς να βάζετε σε κίνδυνο τη σχέση σας

Πώς να μαλώνετε χωρίς να …

Ίσως ο σύντροφός σ...

Δαίδαλος: Έρχεται το πρώτο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό - Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Δαίδαλος: Έρχεται το πρώτ…

Βροχές, καταιγίδες...

Η έκθεση μιας Ελληνίδας μαθήτριας με θέμα «Το σπίτι μου» που έγινε viral

Η έκθεση μιας Ελληνίδας μ…

«Το σπίτι μου βρίσ...

Ελ.Κουντουρά: 300 επενδυτικά σχέδια για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων

Ελ.Κουντουρά: 300 επενδυτ…

Τις προτεραιότητες κ...

Τέλος εποχής για την Thomson- Παραμένει η First Choice

Τέλος εποχής για την Thom…

Μεγάλες προκλήσεις σ...

Prev Next

"Οι δημότες της Κω εμπιστεύονται το σύστημα ηλεκτρονικής και τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του Δήμου Κω- Σημαντικά τα στοιχεία που καταγράφονται"

"Οι δημότες της Κω εμπιστεύονται το σύστημα ηλεκτρονικής και τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του Δήμου Κω- Σημαντικά τα στοιχεία που καταγράφονται"
jumbo-banner

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία από τη συμμετοχή των πολιτών και τη χρήση του συστήματος ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης και καταγραφής αιτημάτων του Δήμου Κω.

Πεντακόσιοι (500) πολίτες χρησιμοποίησαν το σύστημα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης του Δήμου Κω, την περίοδο Μαΐου-Ιουλίου καταθέτοντας αιτήσεις, αιτήματα ή και παρατηρήσεις προς τις υπηρεσίες του Δήμου.
Από τα 500 αιτήματα που κατατέθηκαν, διεκπεραιώθηκαν τα 323 (ποσοστό 65%) ενώ 177 βρίσκονται σε εξέλιξη.
Τα περισσότερα αιτήματα, 331 συνολικά, σχετίζονται με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, ακολουθούν 118 αιτήματα που αφορούν στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του Εργοταξίου ενώ κατατέθηκαν και 51 αιτήματα στις Δημοτικές Κοινότητες.
Η λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών και κατάθεσης αιτημάτων, πέρα από μια πολύ σημαντική καινοτομία, συνιστά και ένα χρήσιμο εργαλείο για να αξιολογηθούν οι υπηρεσίες αλλά και η λειτουργία του Δήμου.
Με βάση τα στοιχεία του συστήματος, αγγίζει το άριστα η ανταπόκριση των υπηρεσιών του Δήμου στα αιτήματα αποκατάστασης βλαβών στον ηλεκτροφωτισμό. Από τα 86 αιτήματα που κατατέθηκαν από τους πολίτες, διεκπεραιώθηκαν τα 85 (ποσοστό 98,8%).
Αντίστοιχη καλή επίδοση καταγράφει η Δημοτική Κοινότητα Ασφενδιού, αφού από τα 42 αιτήματα που κατέθεσαν οι πολίτες διεκπεραιώθηκαν τα 38 (ποσοστό 90,5%).
Αντίθετα, απαιτείται βελτίωση του δείκτη αποτελεσματικότητας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, έστω και αν δέχεται το μεγαλύτερο όγκο αιτημάτων, αφού από τα 331 αιτήματα διεκπεραιώθηκαν τα 160 (ποσοστό 48,3%). Τα περισσότερα αιτήματα που εκκρεμούν στο συγκεκριμένο τομέα επικεντρώνονται στην τοποθέτηση νέων κάδων απορριμμάτων, κάτι που λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της η δημοτική αρχή. Ο Αντιδήμαρχος κ.Μουζουράκης έχοντας τα συγκεκριμένα στοιχεία, αναμένεται το επόμενο διάστημα να καλύψει το συγκεκριμένο κενό.
Σε κάθε περίπτωση η έξυπνη και άμεση εξυπηρέτηση του δημότη της Κω, μέσα από το σύστημα διαχείρισης αιτημάτων του Δήμου Κω, είναι μια σημαντική καινοτομία.
Ο Δήμος Κω καλεί τους δημότες να χρησιμοποιούν το Σύστημα Διαχείρισης Αιτημάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kos.gov.gr και στο τηλέφωνο 22420-21111 και για την εξυπηρέτησή τους από τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου για την έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων.
Οι δημότες της Κω μπορούν πλέον ηλεκτρονικά ή από το τηλέφωνο να καταθέτουν αιτήσεις για:
-Βεβαιώσεις Μονίμου Κατοικίας
-Πιστοποιητικό Γέννησης
-Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
-Πιστοποιητικό Εγγραφής στα Μητρώα Αρρένων
-Πιστοποιητικό εντοπιότητας
-Αντίγραφα Ληξιαρχικών Πράξεων.
Ο στόχος μας είναι μάθουν όλοι οι δημότες να εξυπηρετούνται μέσα από το διαδίκτυο ή το τηλέφωνο στις συναλλαγές τους με το Δήμο.
Το σύστημα λειτουργεί με 5 απλά βήματα:
1ο βήμα: ο δημότης καταθέτει την αίτηση ή το αίτημα του μέσω διαδικτύου στο www.kos.gov.gr ή μέσω τηλεφώνου καλώντας το 22420- 21111.
2ο βήμα: Το σύστημα, αυτοματοποιημένα, στέλνει την αίτηση ή το αίτημα του δημότη στην αρμόδια διεύθυνση ή υπηρεσία του Δήμου, σε πραγματικό χρόνο, εντός το πολύ μιας ώρας.
3ο βήμα: Η αίτηση ή το αίτημα του δημότη χρεώνεται, αυτοματοποιημένα, σε συγκεκριμένο υπάλληλο του Δήμου, που είναι υποχρεωμένος να το διεκπεραιώσει. Ο υπάλληλος του Δήμου λαμβάνει μήνυμα στον υπολογιστή του και χρεώνεται το αίτημα εξυπηρέτησης.
4ο βήμα: Εκδίδεται το πιστοποιητικό ή η βεβαίωση που ζητά ο πολίτης ή και το απαντητικό έγγραφο για το αίτημα ή το παράπονο που κατέθεσε.
5ο βήμα : Ο δημότης λαμβάνει στο e-mail απάντηση και πηγαίνει στο κοντινότερο δημοτικό κατάστημα, στην πόλη της Κω ή στα χωριά, για να πάρει το πιστοποιητικό που ζήτησε. Ενημερώνεται επίσης τηλεφωνικά, από τις υπηρεσίες του Δήμου, για την εξέλιξη του αιτήματος που κατέθεσε.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός