arxiki selida

Ν. Γεωργαντής: Ουσιαστικός διάλογος με την κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση για τα προβλήματα του νοσοκομείου Κω -ΒΙΝΤΕΟ

Μάιος 06, 2016 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner
banner
Ο Νεκτάριος Γεωργαντής ορκίστηκε χθες, αναλαμβάνοντας και επίσημα την ανάληψη καθηκόντων ως Αναπληρωτής Διοικητής του Ενιαίου Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» -Γ.Ν. – Κ.Υ. Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» - Γ.Ν . – Κ.Υ. Καλύμνου «ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ» με αρμοδιότητα στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ»

Ο κ. Γεωργαντάς, τις πρώτες ώρες ανάληψης καθηκόντων του, θέλησε να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τους πρωταρχικούς στόχους του και τα άμεσα σχέδια.

Δήλωσε πως έχει πλήρη συνείδηση των δυσκολιών και θα προσφέρει όλες τις δυνάμεις του για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Έχει έρθει σε άμεση επαφή με τους τοπικούς φορείς και την περιφέρεια, διότι θεωρεί ότι ο χώρος της υγείας δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και θα πρέπει να υπάρξει συνεγασία όλων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ζήτησε από όλους στήριξη και βοήθεια...Ενώ έχει προγραμματίσει συναντήσεις με αρμόδιους φορείς για εύρεση λύσεων, δίχνοντας διάθεση για ανοιχτό διάλογο.

Ο κ. Γεωργαντής και το προσωπικό του Νοσοκομείου θα δώσουν προτεραιότητα σε θέματα που επείγουν και αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Κάποιοι από τους στόχους που έχουν τεθεί είναι:

- Ενημέρωση και πλήρης διαφάνειας της εσωτερικής λειτουργίας του νοσοκομείου, για το λόγο αυτό καθιερώνεται συνέντευξη τύπου σε τακτά χρονικά διαστήματα για την ενημέρωση των πολιτών
- Συγκρότητηση 11μελούς άτυπης (καθώς δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο) τοπικής συμβουλευτικής Επιτροπής κοινωνικού ελέγχου. Η επιτροπή αυτή θα αποτελείται από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολίτες, για να αναφέρουν προβλήματα και να καταθέτουν λύσεις/
- Θα υπάρχει πόρισμα αξιολόγησης και ετήσια έκθεση πεπραγμένων, μέσω των οποίων θα εκτιμάται ο βαθμός ανταπόκρισης της διοίκησης.
- Συνεργασία και διασύνδεση με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και πανεπιστημιακά τμήματα διοίκησης μονάδων υγείας για την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας. Είναι σημαντική η συνεχής επιμόρφωση και κατάρτιση του προσωπικού.
- Λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας, ζητώντας από τον ιατρό Γιώργο Κοπάδη, να συμβάλει με τις γνώσεις του, αφού ήδη έχει ασχοληθεί με το θέμα και έχει καταθέσει σχετική πρόταση.
- Δημιουργία δικτύου τακτικών χρηστών σε εθελοντική βάση, που θα αξιολογούν την απόδοση του νοσοκομείου και θα προτείνουν λύσεις.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Βίντεο από Σάντυ Λαδικού

Ανάληψη Καθηκόντων Αν. Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ»
Αγαπητοί δημοσιογράφοι των μέσων μαζικής ενημέρωσης του νησιού μας, πριν αρχίσω θα ήθελα να ευχηθώ Χρόνια Πολλά σε εσάς και τις οικογένειες σας και να σας ευχαριστήσω που είστε σήμερα εδώ. Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για μένα γιατί έχω την τιμή και την ευθύνη να αναλαμβάνω την Διοίκηση του Νοσοκομείου της Κω της γενέτειρας του πατέρα της σύγχρονης Ιατρικής του Ιπποκράτη.
Για αυτό, το πρωί επισκέφτηκα τον Σεβασμιότατο και ζήτησα την ευχή και την ευλογία του. Επισκέφτηκα τον Έπαρχο Κω-Νισύρου κ. Γ. Χαλκιδιό, μίλησα τηλεφωνικά με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση, μίλησα με τον Δήμαρχο Νισύρου κ. Χριστοφή Κορωναίο και τον Ταξίαρχο κ. Στέλιο Σεργεντάνη και τους ζήτησα την βοήθεια και την υποστήριξή τους. Τις προσεχείς ημέρες θα ζητήσω συναντήσεις τόσο με τον συμπατριώτη μας βουλευτή κ. Ηλία Καματερό όσο και με τους άλλους βουλευτές Δωδεκανήσου, τους επικεφαλείς όλων των Δημοτικών παρατάξεων.
Είναι γνωστή σε όλους η κατάσταση που διερχόμαστε και ιδίως οι οικονομικές δυσκολίες. Είναι επίσης γνωστό το στίγμα που έδωσε η Κυβέρνηση με την ψήφιση του Παράλληλου Προγράμματος στον τομέα της δημόσιας υγείας και την ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία της χώρας για όλους του πολίτες που έχουν ανάγκη και αδυνατούν να εκπληρώσουν τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.
Βρίσκομαι εδώ έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που υπάρχουν και θα προσφέρω όλες τις δυνάμεις μου για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και για την εξυπηρέτηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλων των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού που θα χρειαστούν τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που μετά από διαγωνιστική διαδικασία και αξιολόγηση με εμπιστεύτηκε. Ο χώρος της υγείας δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και κατασκευή τεχνητών αντιθέσεων για αντιπολιτευτικούς λόγους. Γι΄ αυτό είμαι σίγουρος ότι ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης όλοι θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την ορκωμοσία μου στα γραφεία της 2Ης ΔΥΠΕ στον Πειραιά παρουσία της Διοικήτριας κας Όλγας Ιορδανίδου, της Υποδιοικήτριας κας Ιωάννας Τσιαπαρίκου και υπηρεσιακών παραγόντων συζητήσαμε με την ηγεσία της ΔΥΠΕ για όλα τα θέματα που επείγουν και αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Όλα αυτά αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα μου και σε συνεργασία με το προσωπικό του Νοσοκομείου μας θα τα δρομολογήσουμε το συντομότερο δυνατό.
Ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων και την χρηστή διοίκηση και διαχείριση όλων των θεμάτων του Νοσοκομείου η διοίκηση θέτει συγκεκριμένους στόχους οι οποίοι είναι οι εξής:
1. Ενημέρωση και Πλήρη Διαφάνεια της εσωτερικής λειτουργίας του Νοσοκομείου μας. Για αυτό καθιερώνουμε συνέντευξη τύπου σε τακτά χρονικά διαστήματα για την ενημέρωση των πολιτών μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
2. Συγκρότηση, δίπλα στη διοίκηση του Νοσοκομείου μας, μίας άτυπης τοπικής συμβουλευτικής επιτροπής «Κοινωνικού Ελέγχου» στην οποία πρόθεση μας είναι να συμμετέχουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολίτες χρήστες των υπηρεσιών του νοσοκομείου μας με σκοπό την επισήμανση των προβλημάτων και την κατάθεση προτάσεων για την επίλυση τους. Μεταξύ των σκοπών της Επιτροπής περιλαμβάνονται οι εξής:

 Η οργανωμένη συμμετοχή φορέων και πολιτών στα θέματα που αφορούν την παροχή υπηρεσιών στην δημόσια υγεία
 Η ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης στον τομέα της υγείας σε Κω και Νίσυρο. Κριτικές – Αναφορές Δυσλειτουργιών
 Προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων
 Έλεγχος της διοίκησης σε παραλείψεις και καθυστερήσεις
 Ευρύτερες προτάσεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς όφελος των πολιτών του νησιού
Στο τέλος κάθε έτους η επιτροπή θα συντάσσει Έκθεση Πεπραγμένων και Πόρισμα Αξιολόγησης με το οποίο θα γίνεται εκτίμηση του βαθμού ανταπόκρισης της διοίκησης στις παρατηρήσεις, κριτικές και προτάσεις αλλά και η συμβολή της Επιτροπής στην κατεύθυνση ανάπτυξης του κοινωνικού δημόσιου διαλόγου στον τομέα της υγείας. Η σύνθεση της επιτροπής προτείνεται να είναι 11 μελής.

Συνεχίζοντας τους στόχους μας επιδιώκουμε :
3. Την διασύνδεση και την συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και Πανεπιστημιακό Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας για την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας που διαθέτουν σε επιλεγμένους τομείς που έχουμε ανάγκη.
4. Την συνεχή επιμόρφωση και τη μετεκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού.
5. Για τους κατοίκους των Δημοτικών Κοινοτήτων Αντιμάχειας, Καρδάμαινας και Κεφάλου να εξαντλήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας της Αντιμάχειας που το κτίριο αγοράστηκε από τον πρώην Δήμο Ηρακλειδών με την βοήθεια του συμπατριώτη μας Υπουργού κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, παραχωρήθηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλειδών κ. Θεοδόση Βαρκά, κατασκευάστηκε και εγκαινιάστηκε επί Υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου και παραμένει ανενεργό επί επτά σχεδόν χρόνια. Για τον σκοπό αυτό θα ζητήσω την βοήθεια του Ιατρού κ. Γιώργου Κοπάδη που έχει ασχοληθεί στο παρελθόν να συνδράμει με τις γνώσεις του.
6. Μεσοπρόθεσμα να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο τακτικών χρηστών των υπηρεσιών του νοσοκομείου μας, που σε εθελοντική βάση, θα αξιολογούν την απόδοση του Νοσοκομείου και θα προτείνουν λύσεις.
7. Να εξετάσουμε τις εναλλακτικές λύσεις εκσυγχρονισμού του κτιρίου και να προετοιμαστούμε για την εφαρμογή τους.
8. Να δώσουμε έμφαση στα θέματα της πρόληψης με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα σχολεία.
9. Να εφαρμόσουμε καινοτόμες μεθόδους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρονίως πασχόντων για τις τακτικές τους εξετάσεις (καρδιοπαθείς, διαβητικοί, κ.α.)
10. θα επιδιώξουμε την διασύνδεση του Νοσοκομείου μας με άλλα Νοσοκομεία του εσωτερικού και εξωτερικού για την απόκτηση τεχνογνωσίας σε συγκεκριμένους τομείς.
Όλα αυτά δεν αποτελούν προσωπική υπόθεση αλλά συλλογικό αίτημα από το σύνολο των συμπατριωτών μας. Και αυτό γιατί εάν αποτύχουμε σε αυτή την προσπάθεια απλά θα έχει αποτύχει ακόμα ένας διοικητής! Ενώ εάν επιτύχουμε θα έχουμε κερδίσει όλοι μαζί, το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, που θα απολαμβάνει τις ποιοτικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας.
Για αυτό ζητώ την συνεργασία του συνόλου του Ιατρικού, Νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού του Νοσοκομείου που πασχίζουν νυχθημερόν για την άριστη λειτουργία του υπό αντίξοες συνθήκες.
Ζητώ την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπατριωτών μας, και ιδίως απευθύνομαι σε εκείνους τους πολίτες του νησιού μας, τους φορείς και συλλόγους που μέχρι σήμερα στήριξαν έμπρακτα την λειτουργία του νοσοκομείου, ανώνυμα ή επώνυμα, να συνεχίσουν να στέκονται αρωγοί σε μία κοινή προσπάθεια να προσφέρουμε δημόσιες υπηρεσίες υγείας με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον άνθρωπο.
Τέλος, κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι το γραφείο του διοικητή θα είναι ανοιχτό σε κάθε συμπατριώτη μας, σε κάθε ασθενή ή συγγενή του που θέλει να αναφέρει κάποιο πρόβλημα, να ασκήσει κριτική ή έχει πρόταση για την λύση κάποιου προβλήματος.


Νεκτάριος Π. Γεωργαντής

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot