arxiki selida

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, έρχεται Παιδίατρος στο Νοσοκομείο

Φεβρουάριος 13, 2019 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner
banner

Στους «επιτυχόντες» και δύο Καρδιολόγοι για τις θέσεις Διευθυντή και Επιμελητή Α΄

Επιτέλους, θετικές ειδήσεις. Έρχεται παιδίατρος στο Νοσοκομείο Κω, οσονούπω και καρδιολόγοι, ενώ προχωρά και η υπόθεση «νέο νοσοκομείο».

Αναλυτικά, σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Κω Νεκτάριου Γεωργαντή, έχει βρεθεί ενδιαφερόμενη γιατρός για τη θέση Επικουρικού, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός να αναλάβει τα καθήκοντά της η Παιδίατρος. Η σύμβασή της είναι τριετής.

Και τα «καλά νέα» δεν σταματούν εδώ. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Γεωργαντής, έχουν βγει τα οριστικά αποτελέσματα για την κατάταξη των μονίμων γιατρών από τις 24 Ιανουαρίου τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με αυτά, υπάρχει επιτυχόντας και για τη θέση του Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής και για τη θέση του Επιμελητή Α΄. Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της αποστολής των αποφάσεων των Συμβουλίων Κρίσης της Α’ ΔΥΠΕ, η οποία είναι η αρμόδια αρχή για τις αξιολογήσεις, στο υπουργείο Υγείας για τις υπουργικές αποφάσεις και το ΦΕΚ.

 

Προχωρά και η υπόθεση «νέο Νοσοκομείο»
Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργαντής μας ενημέρωσε για την εξέλιξη της υπόθεσης που αφορά στο νέο Νοσοκομείο. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι, το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη, 4 και 5 Φεβρουαρίου 2019, επισκέφθηκαν το νησί μας στελέχη της αναδόχου εταιρείας και προέβησαν σε αυτοψία τριών εκτάσεων, τις οποίες να σημειώσουμε, έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ ως επικρατέστερες για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου. Οι εκτάσεις αυτές είναι, η περιοχή του ΔΙΙΚ (δέσμευση Α. Παυλίδη για παραχώρηση έκτασης), η περιοχή στο «Σελβέρι» (κληροδότημα Κουγιουμτζή και όμορη έκταση ιδιοκτησίας ΒΑΚΟΥΦ) και στο Λινοπότι (χώρο στίβου μάχης).

«Τα χαρακτηριστικά αυτών των τριών εκτάσεων θα εξεταστούν επιστημονικά με κριτήριο την καταλληλότητα και τη ρεαλιστικότητά τους, διότι ίσως να υπάρχουν περιοχές οι οποίες να έχουν ανυπέρβλητα εμπόδια» μας ανέφερε ο κ. Γεωργαντής, σημειώνοντας πως, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μελέτης σκοπιμότητας έχει ορίζοντα το τέλος Μαρτίου. Στη συνέχεια, η αξιολόγηση των μελετητών θα παρουσιαστεί στο υπουργείο Υγείας όπου «θα πιέσουμε για τη χρηματοδότηση της μελέτης κατασκευής του κτιρίου», όπως είπε, εξηγώντας πως, η μελέτη σκοπιμότητας είναι προαπαιτούμενο για την περαιτέρω διεκδίκηση.

Να αναφέρουμε πως, για τη μελέτη σκοπιμότητας είχε επιχορηγηθεί το Νοσοκομείο με 18.000 ευρώ, διενεργήθηκε διαγωνισμός και με την έκπτωση μειώθηκε στις 15.000 ευρώ.

Η μελέτη για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου εκτιμάται περί το 1,5 εκ. ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος του έργου (κατασκευή και εξοπλισμός) υπολογίζεται περί τα 25-30 εκ. ευρώ.

«Από την περασμένη Παρασκευή γίνονται συναντήσεις με τους γιατρούς όλων των Τμημάτων του Νοσοκομείου, για να αποτυπωθούν οι ανάγκες του νέου Νοσοκομείου, δηλαδή, η καταγραφή των αναγκών, η επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων και ό,τι άλλο χρειάζεται, κλίνες, τμήματα, ειδικότητες, κ.ά, για να είμαστε έτοιμοι» μας δήλωσε.

 

Τέλος Φεβρουαρίου η επισκευή του αξονικού – Τον Ιούνιο αναμένεται ο καινούργιος
Τέλος, ρωτήσαμε τον Διοικητή να μας ενημερώσει για την καθυστέρηση τοποθέτησης του νέου αξονικού τομογράφου, ο οποίος είναι σύγχρονος, 16 τομών και συνολικού προϋπολογισμού 304.435,48 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Να υπενθυμίζουμε πως, η διαγωνιστική διαδικασία είχε ανατεθεί από το υπουργείο Υγείας στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο για προμήθεια 19 αξονικών προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες σε ισάριθμα Νοσοκομεία, συνολικού προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ.

«Η καθυστέρηση οφείλεται στον συμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο για γραφειοκρατικούς λόγους. Το χρονοδιάγραμμα που μας έδωσαν για την τοποθέτηση του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο μας, είναι μέχρι τον προσεχή Ιούνιο» μας δήλωσε ο Διοικητής.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα προμηθεύσει το Νοσοκομείο μας με τον ιατρικό εξοπλισμό και όλες τις σχετικές υπηρεσίες (εγκατάσταση, πλήρης και ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη, ανταλλακτικά, παρελκόμενο εξοπλισμό κ.λ.π), με αποπληρωμή του τιμήματος σε πέντε χρόνια και με αυστηρές ρήτρες συνεχούς αδιάλειπτης λειτουργίας, για όλη την συμβατική περίοδο. Μετά την πάροδο της πενταετίας ο αξονικός τομογράφος περιέρχεται στην κυριότητα του Νοσοκομείου, ενώ υπάρχει προσυμφωνημένο τίμημα για την μετέπειτα τεχνική υποστήριξη που θα είναι πλήρης και δεν περιέχει «κρυφές» χρεώσεις μιας και περιλαμβάνονται και τα ακριβά αναλώσιμα όπως λυχνία, κ.α.

Όσο για τον υφιστάμενο αξονικό που θα αντικατασταθεί, παρουσίασε βλάβη στα μέσα Δεκεμβρίου. Με δεδομένο ότι, η κατασκευάστρια εταιρεία (Philips) δεν μπορεί πλέον να παρέχει πιστοποιημένη διαθεσιμότητα όλων των ανταλλακτικών σε περίπτωση βλαβών, διότι, λόγω της παλαιότητας του μηχανήματος δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, η Διοίκηση του Νοσοκομείου απευθύνθηκε σε άλλες εταιρίες για την προμήθεια του ανταλλακτικού. «Περιμένουμε να έρθει το ανταλλακτικό και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχει αποκατασταθεί η βλάβη» μας είπε ο κ. Γεωργαντής, ενημερώνοντάς μας πως, το κόστος είναι μεν υψηλό (17.000 ευρώ), αλλά αποφασίστηκε η αγορά του για την περαιτέρω αποφυγή ταλαιπωρίας όσων χρειάζονται τέτοιου είδους εξετάσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε πως, τον συγκεκριμένο αξονικό μάς τον είχε «δωρίσει» το 2004 το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ήταν μεταχειρισμένος και ήδη προβληματικός, όπως είχε δηλώσει στον «Σ» ο τότε πρόεδρος των εργαζομένων του εν λόγω Νοσοκομείου.

 

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot