Μανώλης Χατζηάμαλλος: Οι προσπάθειες που καταβάλλει το δικηγορικό σώμα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών

Απρίλιος 08, 2018 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner
Αγαπητοί συμπατριώτες, με αφορμή το επίκαιρο θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών, θέλω να σας ενημερώσω για τις προσπάθειες που το δικηγορικό σώμα έχει καταβάλει για την απελευθέρωσή τους.
Έχει δώσει στο θέμα, πανευρωπαϊκή διάσταση, καταδεικνύοντας ότι το καθεστώς της Τουρκίας κατά παράβαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου και κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου, έχει συλλάβει και φυλακίσει τους δύο Έλληνες αξιωματικούς.
Οι δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας μας είναι μέλη του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) που αποτελεί αντιπροσωπευτικό όργανο περίπου ενός (1) εκατομμυρίου δικηγόρων, μέσω των δικηγορικών συλλόγων – μελών, από (31) χώρες-πλήρη μέλη και (11) συνεργαζόμενες χώρες και παρατηρητές.
Είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα το Βέλγιο, που από την ίδρυσή του, το 1960, μέχρι σήμερα, πρωτοπορεί στην προώθηση των απόψεων των Ευρωπαίων Δικηγόρων και στην υπεράσπιση των νομικών αρχών στις οποίες βασίζονται η δημοκρατία και το κράτος δικαίου.
Το CCBE αναγνωρίζεται ως η φωνή του ευρωπαϊκού νομικού κόσμου, αφενός από τους εθνικούς δικηγορικούς συλλόγους και αφετέρου από τα ευρωπαϊκά όργανα. Δρα ως σύνδεσμος μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωπαϊκών εθνικών δικηγορικών συλλόγων. Στο πλαίσιο αυτό, έχει τακτικές θεσμικές επαφές με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και με μέλη και στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ασχολούνται με θέματα σχετικά με το δικηγορικό λειτούργημα.
Μετά από παρέμβαση της ελληνικής αντιπροσωπείας στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής του Συμβουλίου (CCBE) στο Βίλνιους της Λιθουανίας, αποφασίστηκε ομόφωνα να υπάρξει παρέμβαση για το θέμα της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο Eλλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία.
Τα δύο βασικά σημεία, στα οποία επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του CCBE, είναι η συνεχιζόμενη κράτηση και μάλιστα χωρίς απαγγελία κατηγοριών των δύο ελλήνων στρατιωτικών και η ανησυχία για το σεβασμό του κράτους Δικαίου στην Τουρκία, θέμα το οποίο το CCBE έχει δημοσίως στηλιτεύσει στο παρελθόν.
Όλες οι αντιπροσωπείες, συμφώνησαν με την ελληνική αυτή πρωτοβουλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των αντιπροσωπειών συμπεριλαμβάνεται και η τουρκική, η οποία προσφέρθηκε να ευαισθητοποιήσει την Ολομέλεια των Τουρκικών Δικηγορικών Συλλόγων για την εποπτεία της τήρησης της νομιμότητας στην υπόθεση, συμμεριζόμενη την ανησυχία που εξέφρασε η ελληνική πλευρά και αναγνωρίζοντας ότι στην γείτονα χώρα παραβιάζονται ανεπίτρεπτα τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η υπόθεση λοιπόν των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, έχει κινητοποιήσει όλο τον νομικό κόσμο, κάτι που καμιά άλλη σύλληψη ή καμιά άλλη δικαστική απόφαση στην γείτονα χώρα, όσο αντίθετη και ήταν με τους κανόνες δικαίου του πολιτισμένου δικαιϊκά κόσμου, δεν είχε μέχρι σήμερα καταφέρει. Ταυτόχρονα έχει απογυμνώσει το καθεστώς του Ερντογάν από κάθε νομικό και πραγματικό επιχείρημα, κατατάσσοντάς το στα υπανάπτυκτα δικαιϊκά συστήματα του πλανήτη.
Εμείς ως δικηγορικό σώμα, οφείλουμε να εξάρουμε την συμπεριφορά της ολομέλειας των δικηγορικών Συλλόγων της Τουρκίας για την αναφανδόν ομολογία της περί κατάργησης του κράτους δικαίου στη γείτονα χώρα και να χαιρετίσουμε κάθε πράξη αντίστασης των Τούρκων συναδέλφων μας, που βρίσκονται στις φυλακές και παλικαρίσια στήνουν τις δικές τους Θερμοπύλες στις αυθαιρεσίες του καθεστώτος.
Χριστός Ανέστη
Μανώλης Χατζηάμαλλος
Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot