Hot spot στην Κω: Οι μάσκες έπεσαν-Αν η κυβέρνηση θέλει πόλεμο, θα τον έχει και θα τον χάσει!

Ιανουάριος 26, 2016 Comments (2)
jumbo-banner

Έπειτα από την προχθεσινή επιστολή του Υπουργού Επικράτειας κ. Φλαμπουράρη προς τον Δήμαρχο Κω, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις την κυβέρνησης όσον αφορά τα Hot Spot στα 5 νησιά και ιδιαίτερα αυτό στον 4ο σημαντικότερο τουριστικό προορισμό της Ελλάδος, την Κω!

Υπενθυμίζω για όσους εσκεμμένα το ξεχνούν, ότι το 2014 οι αφίξεις τουριστών στην Κω έφτασαν το 1.500.000

Εδώ και αρκετούς μήνες, η κυβέρνηση κατηγορεί και λοιδορεί με κάθε τρόπο τους Κώους και στοχευμένα τον δήμαρχο Κω ότι είναι ο μόνος που αντιδρά για την δημιουργία «Hot Spot» ή «Κέντρου καταγραφής μεταναστών» (όπως αρέσκονται να το αποκαλούν), στην Κω.

Μέχρι και ρατσιστές μας έχουν αποκαλέσει, ξεχνώντας ότι εδώ στην Κω οι Χριστιανοί, ζούμε ειρηνικά και αγαπημένα με την Μουσουλμανική κοινότητα του νησιού εδώ και αιώνες, ξεχνώντας ότι ενώ πέρασαν δεκάδες χιλιάδες παράτυποι μετανάστες φέτος από το νησί, είχαν την καλύτερη περίθαλψη από όλα τα άλλα μέρη.

Υπενθυμίζω ότι η Ένωση Ξενοδόχων Κω, στο πρώτο μεγάλο κύμα μεταναστών και όταν όλα ήταν ακόμα ανοργάνωτα, παρείχε καθημερινά 700 μερίδες φαγητό. Υπενθυμίζω ότι το νοσοκομείο Κω περίθαλψε φέτος 5.000 από αυτούς τους δύστυχους ανθρώπους. Υπενθυμίζω ότι πάρα πολλοί Κώοι εθελοντικά βοηθούν εδώ και μήνες την προσπάθεια βελτίωσης της διαμονής αυτών των ανθρώπων στο νησί μας. Μην τολμήσει λοιπόν κάποιος να μας κατηγορήσει ξανά για ρατσιστές, ρατσιστικά φέρεται η κυβέρνηση εναντίων των Ελλήνων!!!

Έπειτα από τις πρόσφατες ραγδαίες εξελίξεις στην Ευρώπη, αφού η κ. Μέρκελ και η παρέα της συνειδητοποίησαν ότι η πολιτική τους στο μεταναστευτικό είναι εντελώς λανθασμένη και αφού κατάλαβαν ότι η Τουρκία τους έχει στο χέρι και θα τους εκβιάζει στο διηνεκές, αποφάσισαν να αποθηκεύσουν όλους τους παράνομους μετανάστες από τις χώρες της Αφρικής και της Ασίας σε 5 σημεία τύπου Αλκατράζ, σε 5 νησιά του Αιγαίου απ’ όπου θα είναι πολύ δύσκολο να διαφύγουν προς την ηπειρωτική Ελλάδα και την κεντρική Ευρώπη.
Στην Κω διάλεξαν μια έκταση 20.000 m2 στις παλιές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου 282, στο κεντρικότερο σημείο του νησιού, πάνω στην μοναδική οδική αρτηρία Κω – Αεροδρομίου. Με λίγα λόγια δεν θα έρθει ούτε ένας τουρίστας στο νησί χωρίς να δει αυτόν τον καταυλισμό!!

Η κυβέρνηση για να μετριάσει τις δυσμενείς αντιδράσεις των κατοίκων δήλωνε κατηγορηματικά ότι δεν θα γίνει Hot Spot, αλλά ένα κέντρο γρήγορης καταγραφής και απομάκρυνσης από το νησί εντός 48 ωρών.
Όταν η δημοτική αρχή τους πρότεινε 10 διαφορετικά, μη εμφανή στους τουρίστες σημεία, η κυβέρνηση αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις της, γνωρίζοντας ότι ενώ αυτά τα σημεία είναι σε πολύ καλύτερες θέσεις, είναι μικρότερης έκτασης από το τεράστιο στρατόπεδο που έχει διαλέξει.

Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι αυτό το Hot Spot δεν θα είναι κέντρο γρήγορης καταγραφής αλλά μακροχρόνιας παραμονής παράνομων και κακοποιών στοιχείων. Στην έκταση που έχουν επιλέξει μπορεί να κατασκευαστεί ένα μικρό χωριό!!

Ποιο διαστροφικό μυαλό συνέλαβε την φαεινή ιδέα να δημιουργήσει ένα Guantanamo πάνω στον 4ο σημαντικότερο προορισμό την χώρας; Πάνω σε ένα νησί που προσφέρει τα μέγιστα στον κρατικό κορβανά; Εδώ πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια εναντίον της Ελλάδος!! Και ο πιο αδαής γνωρίζει ότι όταν στιγματιστεί ένας Τουριστικός προορισμός, χρειάζεται μια δεκαετία για να ανακάμψει!!

Συζητώντας τις προάλλες με το δεξί χέρι του Καγκελάριου της Αυστρίας, υπεύθυνου για το μεταναστευτικό, κ. Alfred Ruhaltinger, στην ερώτησή του γιατί η Κως αρνείται το Hot Spot, κατανόησε απόλυτα τις θέσεις μας όταν του έκανα την υποθετική ερώτηση: Αν η Αυστρία έπρεπε να κατασκευάσει 5 Hot Spots, θα τα έφτιαχνε ποτέ στο Saltsburg, στο Kitzbuhel, στο Zell am See, στο Mayrhofen ή στο Innsbruck; Θα τα έφτιαχνε ποτέ στα 5 καλύτερα τουριστικά θέρετρα της χώρας σου; Ή θα τα έκρυβε κάπου ώστε να μην φαίνονται και σας καταστρέψουν τον τουρισμό; Απλά χαμογέλασε συγκαταβατικά.

Οι μάσκες έπεσαν!! Αν η κυβέρνηση θέλει πόλεμο, θα τον έχει και θα τον χάσει!!
Σε οποιαδήποτε επιχείρηση εγκατάστασης, οποιουδήποτε είδους Hot Spot στο νησί της Κω, θα βρει μπροστά της ένα τοίχος 35.000 κατοίκων!!! Οι κόποι και οι θυσίες μιας ολόκληρης ζωής όλων των Κώων σε θάλασσες, στεριές και ξενιτιές, ώστε να δημιουργήσουμε το σημερινό θαύμα που λέγεται Τουριστική Κως, δεν θα αφεθούν στα χέρια ερασιτεχνών και ανίδεων!!

Περιμένω από όλους τους βουλευτές του νομού μας, από τον Περιφερειάρχη και όλους τους Περιφερειακούς συμβούλους, από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), από το Εμπορικό Επιμελητήριου Δωδεκανήσου (ΕΒΕΔ)και τέλος από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και τον ΣΕΤΕ να αντιδράσουν άμεσα!!
Η τουριστική σαιζόν ανοίγει σε λιγότερο από 3 μήνες. Δεν υπάρχει χρόνος για λάθη!!

(*) (Διευκρινιστικά αναφέρω ότι καταγράφω καθαρά τις προσωπικές μου απόψεις)
Αντ/δρος Ένωσης Ξενοδόχων Κω
Ταμίας της ΠΟΞ
Μέλος Δ.Σ. του ΞΕΕ

Σχόλια  
Γενικά
0 #2 Γενικά 26-01-2016 21:36
Γενικά το άρθρο δεν είναι κακό αλλα να γράφεις οτι η περίθαλψη ήταν η καλύτερη απο όλα τα αλλα μέρη είναι και προκλητικό, δηλαδή τους είχε κόψει το νερό και τουαλέτα, χαλαρωςε τα βαςικα, μάλλον δεν έκανες μια βόλτα στα αλλα μέρη
Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
Βασίλης
0 #1 Βασίλης 26-01-2016 14:20
Μια χαρά τα λες Μηνά. Σχετικά με την Αυστρία το θέμα είναι ότι δυστυχώς η Κως αλλά και τα υπόλοιπα νησιά είναι στον διάβα των μεταναστών. Δεν διαλέξανε την Κω επειδή είναι τουριστικός προορισμός αλλά επειδή είναι κοντά στην Τουρκία και μας προτιμάνε λόγω απόστασης. Κατά την ταπεινή μου άποψη θα ήταν απείρως καλύτερα να πηγαίνουν όλοι στον Έβρο όπου και πόρτα έχει και μπορείς να τους μετράς έναν έναν και όσοι είναι για Ευρώπη να περνάνε και οι υπόλοιποι πίσω. Αν ανακοινωθεί επισήμως ότι η μία και μοναδική είσοδος είναι από ξηράς θα μειωθούν και τα ναυάγια και τα προβλήματα αλλά προφανώς είναι κάτι που δεν θέλει κανένας.
Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot