Γ. Κυρίτσης: Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση της ΒΙΜΕΛ με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν

Σεπτέμβριος 13, 2018 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner
Κόλαφος είναι η έκθεση του ορκωτού λογιστή για τη διαχείριση της ΒΙΜΕΛ της περιόδου 2011-2014, όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αντιμάχεια με τους μετόχους της εταιρείας και τους μελισσοκόμους.
Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης επισήμανε ότι “Ο Δήμος Κω και η δημοτική αρχή που ανέδειξαν με την ψήφο τους οι πολίτες στις εκλογές, έχουν μια σαφή και ξεκάθαρη εντολή στο θέμα της ΒΙΜΕΛ: να οδηγήσουν την υπόθεση μέχρι τέλους και αυτοί που έφεραν την εταιρεία σε αυτό το σημείο να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.”
Από την έκθεση του Ορκωτού Λογιστή, η παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη καθίσταται μονόδρομος και ο Δήμαρχος θα αποστείλει την έκθεση σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και τους μετόχους της ΒΙΜΕΛ.
Όλα αυτά καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία της ΒΙΜΕΛ, μια λειτουργία που υπονομεύθηκε από τη διαχείριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Η εταιρεία οδηγείται σε εκκαθάριση.
Πέρα από τις ποινικές ευθύνες για τις οποίες θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη, είναι δεδομένο ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, τις έχει η προηγούμενη δημοτική αρχή που είχε την ευθύνη διαχείρισης.
Ούτε ένα συγνώμη δεν έχουν πει ως σήμερα για όλα όσα αναδύονται από την έκθεση του ορκωτού λογιστή.
Το μόνο που ψέλλισαν απόψε ήταν ήδη αμφισβήτηση ορισμού του ορκωτού λογιστή.
Η παράταξη που είχε την ευθύνη της καταστροφής της ΒΙΜΕΛ και οι βασικοί της πρωταγωνιστές δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν ήξεραν τι συνέβαινε στη ΒΙΜΕΛ ή ότι δεν έχουν καμία ευθύνη και ότι υπεύθυνος είναι μόνο ο κ. Κιλιμάτος.
Δεν μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά και να προσποιούνται ότι δεν συνέβαινε τίποτα στη ΒΙΜΕΛ, να μην έχουν κάνει τίποτα ως δημοτική αρχή από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το 2013 Ταμειακό Έλλειμμα ενώ στη συνέχεια χάθηκαν και τα χρήματα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας.
Υπάρχουν όμως και άλλου είδους ευθύνες που θα τις αναζητήσει η Δικαιοσύνη γιατί το πόρισμα του ορκωτού λογιστή εκεί παραπέμπει.
Στην αντίληψη της Δημοτική Αρχής, δεν υπάρχουν οι έννοιες της ατιμωρησίας, της συναλλαγής και της συγκάλυψης.
Η εντολή των πολιτών είναι να πάει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Και θα πάει.”
Γραφείο Τύπου Δήμου Κω
Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot