dimarxos1a

sifakis banner3

Eργαζόμενοι ΔΗΡΑΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩ: ΑΠΟΛΙΣ Ή ΥΨΙΠΟΛΙΣ;

Αύγουστος 05, 2015 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner
Χατζημάρκος

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩ: ΑΠΟΛΙΣ Ή ΥΨΙΠΟΛΙΣ;
Στις 6 Απριλίου ξεκίνησε ο αγώνας μας(Γολγοθάς μας)

Ένας αγώνας με κίνητρα αυτονόητα την ανάγκη ,το ιερό καθήκον και δικαίωμα να παλέψουμε για τη δουλειά μας και να πούμε όχι στην ανεργία.
Απέναντι στη βοναπαρτική ηγεσία του δημάρχου και της δημοτικής αρχής που απειλούν με κλείσιμο τα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης του νησιού και ανοίγουν το δρόμο στα ιδιωτικά συμφέροντα και την εξυπηρέτηση ΄΄ημετέρων ΄΄ οφείλαμε να χτίσουμε ένα μέτωπο αντίστασης. α).Καθυστέρηση αποδοχών με σκοπό τον εξαναγκασμό σε παραίτηση Η ΄΄ Oδύσσεια ΄΄ των 13 από τους 14 εργαζόμενους του ΔΗΡΑΣ που προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας στις 6 Απριλίου ξεκίνησε λόγω της μη καταβολής δολίως και σκοπίμως των δεδουλευμένων για τους μήνες Ιανουάριο ,Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2015 καθώς η δημοτική αρχή δεν ενέκρινε, όπως αρχικά είχε προγραμματίσει τον Νοέμβριο του 2014 (κατά τη συνήθη πρακτική όλων των προηγούμενων ετών), την έκτακτη συμπληρωματική επιχορήγηση για τους μήνες αυτούς έως ότου εγκριθεί ο νέος προϋπολογισμός του δήμου και η νέα επιχορήγηση του μέσου(απέσυρε την απόφαση πρόταση του ΔΣ του ΔΗΡΑΣ προς το Δημοτικό Συμβούλιο και πήρε νέα ). Ο εμπαιγμός και η υποκρισία της δημοτικής αρχής συνεχίζεται μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να είμαστε απλήρωτοι 7 μήνες λόγω της μη επίλυσης δολίως και σκοπίμως του ζητήματος του καταστατικού, που απαιτούσε την προσθήκη της λειτουργίας της τηλεόρασης, ώστε να ομαλοποιηθεί η έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής. Στο όνομα της κρίσης ο δήμαρχος επιχειρεί να πείσει πως με τη λαϊκή αποδοχή προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και την ανάγκη για περικοπή εξόδων και μειώνει την επιχορήγηση του μέσου από 400-450 χιλιάδες ευρώ που ήταν τα προηγούμενα χρόνια στις 150 χιλιάδες, από τα οποία μόνο η μισθοδοσία και οι ασφαλιστικές εισφορές αγγίζουν τις 312 χιλιάδες ενώ επιπλέον πρέπει να καλυφθούν έξοδα προγράμματος, συντήρησης και αγοράς εξοπλισμού, υποχρεώσεις προς digea, λογιστή, καθαρίστρια, εξωτερικούς συνεργάτες και ενοίκιο στέγης.

Η πρόταση αυτή μάλιστα εισάγεται και στο καταστατικό (χωρίς να ζητηθεί από κανέναν και χωρίς καν να συζητηθεί στο ΔΣ του ΔΗΡΑΣ ούτε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο ) και αλλάζει το όριο επιχορήγησης που ήταν δυνητικά οι 600 χιλιάδες στις 150 χιλιάδες ,βάζοντας επί της ουσίας ταφόπλακα στη λειτουργία και βιωσιμότητα του μέσου. Οι γενικόλογες και αόριστες υποσχέσεις περί κάλυψης του υπολειπόμενου ποσού των 200 χιλιάδων ευρώ από έσοδα διαφημίσεων δεν πείθουν κανέναν και προκαλούν κλαυσίγελο καθώς δεν στηρίζονται σε καμία στοιχειώδη οικονομοτεχνική μελέτη ούτε στην σημερινή οικονομική πραγματικότητα αλλά ούτε και στην πρότερη εμπειρία του διαφημιστικού τμήματος (ειρήσθω εν παρόδω είχε αποδυναμωθεί και δούλευε με ένα και μόνο άτομο ) όπου τα στοιχεία παρουσίαζαν συρρίκνωση της οικονομικής πίτας της περιοχής γεγονός που αποτυπωνόταν και στη δραματική μείωση των εσόδων από τα δημοτικά τέλη. Στοιχεία συγκριτικά από δημοτικά μέσα άλλων μεγαλύτερων πόλεων αποδεικνύουν πως η βιωσιμότητα τους στηρίζεται αποκλειστικά στην επιχορήγηση από τους δήμους και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να είναι αυτοχρηματοδοτούμενα-π.χ. δείτε τις αναλογίες: Δημοτική Τηλεόραση Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης ΔΕΠΘΕ με 120 εργαζόμενους και επιχορήγηση 3εκ300χιλ ευρώ προϋπολογίζει έσοδα από διαφημίσεις μόλις 90χιλ για τηλεόραση και 26 χιλ για ραδιόφωνο. Από την άλλη Δημοτική Τηλεόραση και Ραδιόφωνο Κω ΔΗΡΑΣ με 14 εργαζόμενους επιχορήγηση 150 χιλ προϋπολογίζονται έσοδα από διαφημίσεις ...200-250 χιλιάδες ευρώ!!!!!!

Καθόλου τυχαία δεν είναι η πρόβλεψη του νομοθέτη στον Καλλικράτη που επιτρέπει την επιχορήγηση δημοτικών επιχειρήσεων κοινωφελούς χαρακτήρα ειδικού σκοπού ενώ τις εξαιρεί από το κλείσιμο στην τριετία αν είναι παθητικές αναγνωρίζοντας σαφώς τον κοινωνικό και όχι τον κερδοσκοπικό τους ρόλο και σκοπό. β). Εργασιακό Bullying
Στο όνομα της κρίσης ο δήμαρχος επιχειρεί να δικαιολογήσει την αναίρεση θεμελιωδών κατακτήσεων του εργατικού δικαίου, τη συμπίεση μισθών και την προώθηση απολύσεων ως προεκλογική δέσμευση της παράταξης του. Εκβιάζει τους εργαζόμενους να παραιτηθούν, να υπογράψουν νέες συμβάσεις και να παραβιάσουν συλλογικές συμβάσεις. Επιχειρεί να χρυσώσει το χάπι με το δέλεαρ του bonus με άγνωστα κριτήρια αξιολόγησης και απόδοσης. Θα δίνονται με σταθερό και ομοιόμορφο τρόπο; σε ευρώ ή σε κουπόνια τροφής, ένδυσης ή κάτι άλλο; σε όλους ή σε εκείνους που έχουν ως κύρια αρμοδιότητα το αντικείμενο της διαφήμισης; είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που προκαλούν αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Και από την άλλη έστω ότι δεχόμαστε ως υπόθεση εργασίας την πρόταση να καλυφθούν οι υπόλοιπες 150 χιλιάδες με το bonus του 20% (γραπτή πρόταση της Προέδρου)στον καθένα μας .Αντιλαμβάνονται οι ΄΄ φωστήρες οικονομολόγοι ΄΄ ότι απαιτούνται... 1 εκατομμύριο έσοδα από διαφημίσεις; !Ουδέν σχόλιο είναι η επιεικέστερη και πιο κόσμια απάντηση μας. Στο όνομα της κρίσης ο δήμαρχος αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους με δύο μέτρα και δύο σταθμά καθώς την ώρα που απειλεί τον μόνιμο υπάλληλο να δεχθεί τη νέα πραγματικότητα και να εργάζεται 6 ημέρες την εβδομάδα 10-12 ώρες την ημέρα με δίσπαστο και τρίσπαστο ωράριο με πολλαπλά καθήκοντα στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα χωρίς υπερωρίες για αργίες, σαββατοκύριακα ή νυχτερινή εργασία με 300 ευρώ, υπάρχει υπάλληλος με σύμβαση που εργάζεται ως παραγωγός μόνο στο ραδιόφωνο 5 ημέρες την εβδομάδα 4 ώρες την ημέρα με 500 ευρώ (με εντολή δημάρχου όπως ο ίδιος μας είπε)! Στο όνομα της κρίσης ο δήμαρχος καλλιεργεί τη λογική του κανιβαλισμού, του ατομισμού και της επί πτωμάτων επιδίωξης καριέρας ανακοινώνοντας προκλητικά τον νέο ΔΗΡΑΣ με νέους συνεργάτες (και υφέρπων ηλικιακός ρατσισμός!) με μπλοκ παροχής υπηρεσιών (χωρίς να διευκρινίζεται αν η πληρωμή θα προέρχεται από την επιχορήγηση ή από τις διαφημίσεις και σε ποιες εγκαταστάσεις θα γίνονται οι εκπομπές) την ώρα που το μόνιμο προσωπικό παραμένει 7 μήνες απλήρωτο.

Παραπλανά την κοινή γνώμη διαδίδοντας ψευδώς ότι είμαστε υψηλόμισθοι και καλοβολεμένοι όταν γνωρίζει πως τα τελευταία δύο χρόνια ανήκουμε κι εμείς πλέον στο Ενιαίο Μισθολόγιο του δημοσίου και των δημοσιογράφων και οι αποδοχές μας καθορίζονται από την πολιτεία με βάση την προϋπηρεσία, την οικογενειακή κατάσταση και τους τίτλους σπουδών που έχουν πολλάκις ελεγχθεί από τα αρμόδια υπουργεία και έχουν κριθεί καθόλα νόμιμα. Αγνοεί επιδεικτικά τις προϋποθέσεις του ΕΣΡ για υποχρεωτική μετάδοση ζωντανού προγράμματος με συγκεκριμένες ώρες ανά εβδομάδα και την υποχρεωτική λειτουργία τμημάτων και ειδικοτήτων με minimum αριθμό εργαζομένων κάτι που δεν μπορεί να καλυφθεί μόνο με εθελοντές χωρίς τον βασικό κορμό του μόνιμου προσωπικού και επισύρει κυρώσεις. γ). Συνδικαλιστική δίωξη Στο όνομα της κρίσης ο δήμαρχος επιχειρεί να δικαιολογήσει την παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων ως προστασία της δημοτικής περιουσίας και των δημοτικών κτιρίων με πραξικοπηματικές μεθόδους. Επιχειρεί με εξώδικα να χαρακτηρίσει την επίσχεση εργασίας ως παράνομη και καταχρηστική εκφράζοντας ευσεβείς πόθους περί οικειοθελούς αποχωρήσεως με στόχο να αποφύγει την απόλυση και τη νόμιμη αποζημίωση μας .Δυστυχώς τα γεγονότα μας δικαιώνουν και απαντούν με τρόπο αποστομωτικό στο ποιος τελικά είχε και έχει καταχρηστική, υπονομευτική και έμμονη συμπεριφορά.

Επιχειρεί με αυθαιρεσίες, τραμπουκισμούς και «εξαναγκασμένους» υπαλλήλους να μας πετάξει στο δρόμο, αλλάζει κλειδαριές στα γραφεία και εν συνεχεία στην κεντρική είσοδο, νεκρώνει τηλέφωνα, αποσυνδέει μηχανήματα και Η/Υ,οργανώνει << πλιάτσικo >> στην περιουσία του ΔΗΡΑΣ. Επιχειρεί χωρίς αποφάσεις του ΔΣ του ΔΗΡΑΣ και του Δημοτικού Συμβουλίου τη μετεγκατάσταση του μέσου κάτι που εναγωνίως ζητούσαμε από όλες τις δημοτικές αρχές και την τωρινή χωρίς καμία ανταπόκριση γιατί απαιτείται και εδώ απόφαση για αλλαγή της έδρας της επιχείρησης , μελέτη και φυσικά κονδύλι δαπάνης για ένα κτίριο ασφαλές κατάλληλα διαμορφωμένο για τις ανάγκες ενός σταθμού. Η μία και μοναδική ΄΄πρεμούρα΄΄ τους να αδειάσει το κτίριο του ΑΚΤΑΙΟΝ για να ενοικιασθεί αλλιώς... ο ενοικιαστής μαζί με το ΑΚΤΑΙΟΝ θα πάρει δώρο μια τηλεόραση και δεν εννοούμε μια συσκευή αλλά τον ΔΗΡΑΣ μαζί με τους εργαζόμενους. Επιχειρεί με ψευδείς μηνύσεις να μας τρομοκρατήσει και να μας εκφοβίσει κατηγορώντας μας για διατάραξη οικιακής ειρήνης...όταν βρισκόμασταν κλειδωμένοι έξω από το κτίριο στο πεζοδρόμιο σε ποιο κτίριο σε ποια οικεία εισήλθαμε; τι φασαρία προκαλέσαμε; τίνος την οικιακή ειρήνη διαταράξαμε; Μας μηνύει και μας διώκει ποινικά ο δήμαρχος, ακολουθούν συλλήψεις και βίαια επεισόδια με την αστυνομία, πρωτοφανή για τον φιλήσυχο και φιλειρηνικό λαό του νησιού. Τα τοπικά ΜΜΕ καταγράφουν τη βία, σύσσωμη η κοινωνία την καταδικάζει και ο μηνυτής με περισσή θρασυδειλία σε συνεδρίαση του ΔΣ Κω αρνείται ότι έκανε μήνυση και μεταθέτει τις ευθύνες αλλού. Ιστοσελίδες φιλοξενούν το έγγραφο της μήνυσης με την υπογραφή του.

δ). Πολιτικός αμοραλισμός
Στο όνομα της κρίσης ο δήμαρχος ταΐζει και δυναμώνει το θεριό της ανεργίας πετώντας στο δρόμο 13 εργαζόμενους με προϋπηρεσία από 15 μέχρι 26 χρόνια, με συναδέλφους στα όρια συνταξιοδότησης, με συναδέλφους που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες- μονοτονικές οικογένειες , γονείς με παιδιά με ειδικές ανάγκες, άτομα με χρόνιες παθήσεις ,γονείς με παιδιά που σπουδάζουν εκτός νησιού και συντηρούν δύο νοικοκυριά . Στο όνομα της κρίσης ο δήμαρχος χαϊδεύει το φίδι του λαϊκισμού και αντί να επικεντρωθεί στο να κάνει έναν άνεργο εργαζόμενο κάνει 13 εργαζόμενους άνεργους εθίζοντας την κοινωνία στον παραλογισμό και τη μισαλλοδοξία. Αντί να αναλάβει πρωτοβουλίες και να υλοποιήσει δράσεις επιμόρφωσης του έμψυχου δυναμικού, ενίσχυσης της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, ανοίγματος σε καινοτόμα προγράμματα, θωράκισης των οικονομικά αδύναμων απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση διχάζει την κοινωνία και «εκπαιδεύει» αιρετούς και πολίτες στην Αναλγησία, την Αυθαιρεσία, την Αλαζονεία, τον Αυταρχισμό και τον Αμοραλισμό. Μαζί με τον δήμαρχο και οι δημοτικοί σύμβουλοι που υπερψήφισαν την μείωση της επιχορήγησης είναι υπόλογοι καθώς συνέβαλαν στην μονομερή βλαπτική αλλαγή της εργασιακής μας σχέσης, την αυθαίρετη μείωση μισθών και κυρίως τον προαναγγελθέντα θάνατο των Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης. Στο όνομα της κρίσης ο δήμαρχος με τις σοφιστείες του επιχειρεί από πλεονέκτημα να μετατρέψει σε μειονέκτημα το ότι ο δήμος της Κω διαθέτει δημοτική τηλεόραση και ραδιόφωνο μηδενίζοντας τα πολλαπλά οφέλη τους και τον σημαντικό, ενημερωτικό, κοινωνικό, πολιτικό, αναπτυξιακό, οικονομικό και εθνικό τους ρόλο. Κι όμως κάποτε η πολιτική και οι πολιτικοί στο νησί μας είχαν άλλο επίπεδο. Όταν πριν από μερικά χρόνια διαλύθηκε η Διαδημοτική Επιχείρηση Αδρανών Υλικών Κω γιατί αξιολογήθηκε με τεχνικά στοιχεία ότι έκλεισε ο κύκλος ζωής του λατομείου το πρωταρχικό μέλημα του ΔΣ της ΔΕΑΥΚ ήταν να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και με αποφάσεις των τριών τότε δημοτικών συμβουλίων του νησιού μέσω φωτογραφικής διάταξης με την αποφασιστική συνδρομή τοπικού βουλευτή έγινε πράξη η απορρόφηση τους αναλογικά στους τρεις δήμους και δεν βρέθηκε κανένας εργαζόμενος στο δρόμο. Αυτά τα πρόσωπα αποτελούν και σήμερα την τοπική ηγεσία του νησιού κανείς τους όμως δεν συμπεριφέρεται με το πολιτικό σθένος και την ανθρωπιά εκείνης της εποχής .Αντιθέτως ο ίδιος ο δήμαρχος χωρίς καμία μελέτη και κανένα σχέδιο απειλεί με το έτσι θέλω με λουκέτο τον ΔΗΡΑΣ με πρώτο θύμα τους εργαζόμενους χωρίς καμία διάθεση για εξεύρεση λύσης .Ακόμα και σε συναντήσεις ενημέρωσης και διερεύνησης συμβιβασμού με πρωτοβουλία είτε βουλευτών είτε δικαστικών αρχών επιβεβαιώθηκε ότι μιλούσαν δυστυχώς σε ώτα μη ακουόντων.

ε). Πολιτική δίωξη Η κλιμάκωση της επιθετικότητας της πολιτικής του δημάρχου και της δημοτικής αρχής απέναντι στους 13 εργαζόμενους του ΔΗΡΑΣ αποδεικνύει τελικά ενορχηστρωμένο σχέδιο απομάκρυνσης του προσωπικού και για μια ακόμη αιτία που θυμίζει άλλες εποχές και δεν είναι άλλη από τον ρεβανσισμό και την πολιτική δίωξη καθώς χαρακτηρίζουν τους εργαζόμενους υποκινούμενους α και συνιστώσα δημοτικής παράταξης και τον δικηγόρο της υπόθεσης μας πολιτικό αντίπαλο. Δεν υπάρχουν κόμματα και παρατάξεις που μας υποκινούν. Ο μόνος υποκινητής είναι ο ίδιος ο δήμαρχος ο οποίος βαφτίζει τα τελεσίγραφα διάλογο ή δέχεσθε τους όρους της διοίκησης ή φεύγετε, καπελώνει τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και υποκαθιστά διοικητικά συμβούλια με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και το χειρότερο προσβάλλει τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την τοπική αυτοδιοίκηση όταν αρνείται να εκτελέσει δικαστικές αποφάσεις, όπως την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε στις 16/7 που ορίζει επιστροφή των εργαζομένων στην εργασία τους με τους εργασιακούς όρους και τις αμοιβές που ίσχυαν πριν την καταγγελία της σύμβασης.

Συνοψίζοντας, λοιπόν, τα μηχανήματα και όλος ο εξοπλισμός είναι μέσα στο κτίριο του ΑΚΤΑΙΟΝ ,οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, διωκόμενοι , κλειδωμένοι απέξω ,το ΔΣ του ΔΗΡΑΣ έκανε την τελευταία συνεδρίαση του Ιουνίου εκεί στην έδρα της επιχείρησης αλλά τώρα δηλώνει άστεγο(;)και ανήμπορο(;) να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της επιχείρησης(έχει στείλει η Πρόεδρος email στον Δήμο για τα κλειδιά αλλά δεν έχει πάρει απάντηση), ο δήμαρχος κρατάει τα κλειδιά και δεν τα δίνει γιατί είναι δημοτικό κτίριο αλλά ξέχασε να προσβάλει τη σύμβαση χρησιδανείου που ίσχυε 22 χρόνια και να αποφασίσει που θα μετεγκατασταθεί ο ΔΗΡΑΣ και τον αφήνει μετέωρο και όλος ο κόσμος απορεί γιατί δεν ανοίγει ο σταθμός, ποιος και γιατί δεν δίνει λύση, ποιος προστατεύει τον τόπο και τους πολίτες του. Ο πολίτης όπως και ο πολιτικός προάγει το καλό όταν καταφέρνει να βρίσκει τη χρυσή τομή ανάμεσα στο νόμιμο και το ηθικό. Όποιος πετυχαίνει αυτόν τον συνδυασμό χαρακτηρίζεται από τον Σοφοκλή υψίπολις με το νόημα του υψηλού ως μέλους της ανθρώπινης και της πολιτικής κοινότητας. Ο υψίπολις υψώνει την πόλη του και υψώνεται μέσω της πόλης. Στην αντίθετη περίπτωση χαρακτηρίζεται άπολις, δηλαδή εκείνος που λόγω της εμμονής του στη μονοδιάστατη άποψη, λόγω της αυθάδειας και της ύβρεως αφήνει το μη καλό να κατοικήσει και αποβάλλεται από την πόλη. Μια δίκαιη πολιτική απόφαση για να είναι αυθεντικά δίκαιη πρέπει να λαμβάνει υπόψη όχι μόνο στενά πολιτικούς όρους αλλά και πολλούς άλλους μη πολιτικούς, όπως το δίκιο των ανθρώπων. Γιατί τελικά η υψηλή πολιτική δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κοινή λογική και το μέτρο που εφαρμόζεται σε μικρά κι μεγάλα πράγματα, σε μικρές και μεγάλες αποφάσεις. Έστω και τώρα, λοιπόν, εμείς καλούμε τον δήμαρχο να ορθοφρονήσει και να δώσει λύση. Έστω και τώρα ας διαλέξει πως θέλει να γράψει ιστορία και πως θέλει να τον θυμούνται οι επόμενες γενιές. Έστω και τώρα ,λοιπόν , ας αποφασίσει αν θέλει να είναι άπολις ή υψίπολις.

ΟΙ 13 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΡΑΣ ΚΩ
(ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΩ)Στο Δημοτικό Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό Κω (ΔΗΡΑΣ ΚΩ) που λειτουργεί από το 1989 οι 14 εργαζόμενοι σε αυτόν είμαστε απλήρωτοι από την 1η Ιανουαρίου 2015 με κύρια ευθύνη της δημοτικής αρχής που επέλεξε την οικονομική μας ασφυξία ως μέθοδο απομάκρυνσής μας από την επιχείρηση.


Με σειρά ενεργειών και παραλείψεών της η δημοτική αρχή Κω, με συνειδητή κωλυσιεργία και δόλιες ενέργειες, προκάλεσε οικονομική ασφυξία στην επιχείρηση και έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους σε αυτή και τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση ενώ η προσφυγή στη δικαιοσύνη αποτέλεσε τη μοναδική διέξοδό μας.
Οι αποφάσεις και οι δράσεις της δημοτικής αρχής και της διοίκησης του ΔΗΡΑΣ δείχνουν, εξαρχής και μέχρι σήμερα, ότι έχουμε να κάνουμε με στοχευμένη και μεθοδευμένη προσπάθεια να εκδιωχθούν οι εργαζόμενοι έως και το οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης. Μιας επιχείρησης που ανήκει κατά 100% στο Δήμο Κω και από την ίδρυσή της (1989) έως και το 2014 στηρίζεται οικονομικά κατά κύριο λόγο στη χρηματοδότηση του Δήμου για την εκπλήρωση των καταστατικών της σκοπών (όπως και το σύνολο των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Επιχειρήσεων στη χώρα μας).

Στην επιχείρηση εργάζονται 14 εργαζόμενοι με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.)μέσω ΑΣΕΠ και προϋπηρεσία από 15 έως και 26 χρόνια, οι οποίοι επιβιώνουν και συντηρούν την οικογένειά τους αποκλειστικά από το εισόδημα της εργασίας τους στο ΔΗΡΑΣ.
Το κόστος μισθοδοσίας των 14ων εργαζομένων ανέρχεται περίπου σε 26.000 ευρώ μηνιαίως (περιλαμβανομένων φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών) άρα ετησίως σε 312.000 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι ζητάμε την εφαρμογή των νόμων της χώρας μας και τίποτα παραπάνω.
Από εσάς ευελπιστούμε σε κάθε ενέργεια που μπορείτε να προβείτε για την άρση του αδιεξόδου.
Στη διάθεσή σας για κάθε ενημέρωση.
Στοιχεία επικοινωνίας: Χαράλαμπος Τσατσαρώνης Διευθυντής 6944917393 , Σέβη Βλάχου Αρχισυντάκτης 6942989480 , Γιώργος Κατσάβαρος Δημοσιογράφος 6944596689


 

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot