Απορρίφθηκαν η ένσταση και η αντένσταση κατά του κύρους της εκλογικής διαδικασίας στην κοινότητα Καρδάμαινας Κω

Σεπτέμβριος 28, 2019 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

Με την υπ’ αρίθμ. 512/2019 απόφαση του 1ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου απορρίφθηκε η ένσταση που άσκησαν οι κ.κ. Γεώργιος Ψύρης του Βασιλείου, υποψήφιος σύμβουλος της Κοινότητας Καρδαμαίνης του Δήμου Κω με τον συνδυασμό «Ισχυρή Κως», Θεοδοσίου Νικηταρά του Αντωνίου, υποψήφιου δημάρχου του Δήμου Κω με τον συνδυασμό «Ισχυρή Κως» και Ηλία Χρυσόπουλου του Αλεξάνδρου εκλογέα, κατά τις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 26 Μαΐου 2019 και στις 2 Ιουνίου 2019 στην Κοινότητα Καρδαμαίνης του Δήμου Κω κατά των κ.κ. Νικολάου Πόγια του Αντωνίου, υποψήφιου συμβούλου της ίδιας κοινότητας με τον συνδυασμό «Δύναμη Αλλαγής ΚΩΣ 2023» και Γεωργίου Κυρίτση του Ιωάννη, υποψηφίου δημάρχου του Δήμου Κω με τον συνδυασμό «Δύναμη Αλλαγής ΚΩΣ 2023».
Με την ίδια απόφαση απορρίφθηκε και η αντένσταση των τελευταίων.
Οι ενιστάμενοι, ήτοι ο πρώτος εξ αυτών ανακηρυχθείς πρώτος τακτικός σύμβουλος του συνδυασμού με τον τίτλο «Ισχυρή Κως», ο δεύτερος ανακηρυχθείς δήμαρχος του Δήμου Κω και ο τρίτος εκλογέας, ζήτησαν την ακύρωση, άλλως την τροποποίηση της 42/11-6-2019 (449/ΠΕ 24/2019) απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας) που επικύρωσε το αποτέλεσμα των εν λόγω εκλογών, καθ’ όσον αφορά στην Κοινότητα Καρδαμαίνης του Δήμου Κω, έτσι ώστε ο αριθμός των ψήφων του συνδυασμού «Δύναμη Αλλαγής ΚΩΣ 2023», που ανακηρύχθηκε πρώτος στην ίδια δημοτική κοινότητα, να ανέλθει σε 610, αφού αφαιρεθούν από το σύνολο αυτών 622, 12 ψήφοι, που, κατά τους ενιστάμενους, προσμετρήθηκαν μη νόμιμα, ενώ στο συνδυασμό τους «Ισχυρή Κως», που έλαβε 617 ψήφους, να προστεθεί μία που θεωρήθηκε άκυρη (άρα να ανέλθουν σε 618) και να ανακηρυχθεί πρώτος στην ως άνω τοπική κοινότητα.
Με αντένσταση, ζητήθηκε να απορριφθεί η ένσταση,και να τροποποιηθεί η ανωτέρω απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω, έτσι ώστε να αφαιρεθούν από το σύνολο των ψήφων που έλαβε ο συνδυασμός «Ισχυρή Κως» στην Κοινότητα Καρδαμαίνης Κω, 8 ψήφοι, ανερχομένων αυτών σε 609.
Ειδικότερα, οι ενιστάμενοι προβάλλουν ότι στους εκλογικούς καταλόγους της Κοινότητας Καρδάμαινας συμπεριελήφθησαν 33 πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρανόμως συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, καθώς, κατά τους ισχυρισμούς τους, ουδέποτε υπήρξαν κάτοικοι Καρδάμαινας.
Ο λόγος, όμως, αυτός, όπως έκρινε το δικαστήριο είναι απορριπτέος πρωτίστως ως αναποδείκτως και αορίστως προβαλλόμενος, καθώς η προβολή του δεν συνοδεύεται από κανένα συγκεκριμένο στοιχείο που να δηλοί τη βασιμότητά του, ούτε συνδέεται με κάποιο συγκεκριμένο αίτημα της ένστασης, παρά μόνο προβάλλεται γενικά στο τμήμα της παράθεσης του ιστορικού στο δικόγραφο.
Ενδεικτικά, δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από καθένα εξ αυτών, ούτε μνεία των οικείων εκλογικών τμημάτων που ψήφισαν, ούτε του εκλογικού τους αριθμού, ούτε βέβαια προσβάλλονται με σαφείς και συγκεκριμένους, αποδεδειγμένους με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, ισχυρισμούς, οι πράξεις εγγραφής των ατόμων αυτών στους εκλογικούς καταλόγους.
Περαιτέρω, οι ενιστάμενοι ισχυρίζονται ότι ορισμένα ψηφοδέλτια είναι άκυρα ισχυρισμός ο οποίος δεν αποδείχτηκε από το Δικαστήριο.

 

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot