×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

ΧΥΤΑ: Ο κ.Κυρίτσης δεν αντέχει στην κρητική και στην ωμή πραγματικότητα

Μάιος 09, 2014
jumbo-banner

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Σταμάτης Πης έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τις δηλώσεις του υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Κυρίτση στην χθεσινή τηλεοπτική συζήτηση των υποψηφίων Δημάρχων του Δήμου της Κω στον ΔΗΡΑΣ.

«Ο κύριος Κυρίτσης προσπάθησε να παραπλανήσει τους πολίτες λέγοντας ότι ήταν υποχρέωση του εργολάβου κατασκευής του ΧΥΤΑ να λειτουργήσει τον ΧΥΤΑ μετά την κατασκευή του και ότι με την λειτουργία του επί δημαρχίας Καΐσερλη συνέβησαν από κακοδιαχείριση οι πυρκαγιές στον ΧΥΤΑ.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του ΧΥΤΑ ο εργολάβος ως όφειλε από την σύμβαση κατασκευής του έργου, λειτούργησε δοκιμαστικά τον ΧΥΤΑ για έξη μήνες. Αμέσως μετά το πέρας της δοκιμαστικής λειτουργίας και επειδή δεν έγινε καμιά προετοιμασία παράδοσης του στις υπηρεσίες του Δήμου, με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε και ο κύριος Μυλωνάς, ανατέθηκε απ’ ευθείας στον εργολάβο η διαχείριση του ΧΥΤΑ και μάλιστα με μηχανήματα του Δήμου, το κόστος της οποίας αυθαίρετα μέχρι το τέλος του 2010 ανήλθε στο ποσό των επτακοσίων χιλιάδων ευρώ!!! Τα οποία ο εργολάβος διεκδικεί δικαστικά.

Επίσης για την αποκατάσταση της αλήθειας θα πρέπει να υπογραμμίσουμε παρά την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοση του στο Δήμο, στις εγκαταστάσεις δεν είχαν τοποθετηθεί τα συστήματα αυτανάφλεξης του βιοαερίου τα οποία τοποθετήθηκαν από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος το 2012».

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω

 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot